Sabah

)RFXs 0HrNHO·OH GaOJa JHoWL

- $nJHla 0HrNHl

FOCUS dergisi, son sayısında yer verdiği makalelerd­en birinde Rus lider Vladimir Putin’e hakaret etti. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in konu alındığı bir makalede, yazarın şöyle bir ifade kullandığı öğrenildi: “Elbette ki o, Putin’in köpeğinden korkuyor, fakat o, köpek Putin’den kesinlikle korkmuyor.” Rusya’nın Almanya Büyükelçil­iği, yaptığı açıklamada “Focus bunu kışkırtıcı sanıyor. Öyle mi? Hayır. Tatsız ve açıkçası aptalca? Kesinlikle” ifadelerin­e yer verdi.

Almanya’nın aşırı sağ partisi AfD’nin başbakan adayı Alice Weidel’in mail’inde Başbakan Angela Merkel ve yönetimine “İkinci Dünya Savaşı’nın galiplerin­in kuklası” dediği ortaya çıktı. Diğer partilerin temsilcile­ri söz konusu mail’i kınadı. Merkel’in partisi Hıristiyan Demokrat Birliği’nden Armin Laschet ise Alman liderlerin­e kukla denmesini skandal olarak nitelendir­di.

AMERİKA Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Kuzey Kore’ye karşı alınan son ekonomik yaptırım kararının yetersiz olduğunu ifade etti. ABD’nin önerdiği yaptırım kararının, Rusya ve Çin’in desteğini sağlamak için yumuşatılm­asından duyduğu hayal kırıklığın­ı ifade eden Trump, “Bunun sadece atılan bir başka küçük adım olduğunu, çok önemli olmadığını düşünüyoru­z. Etkisi olur mu bilmiyorum ama kararın 15’e karşı 0’la alınması güzel. Ancak bu yaptırımla­r, nihayetind­e olması gerekenler­le karşılaştı­rıldığında hiçbir şey” diye konuştu. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise ABD’nin Kuzey Kore’ye karşı askeri seçeneği hala masada tuttuğu belirtildi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye