Sabah

KALLEŞLERE İNAT DİMDİK AYAKTA

Babası, PKK’lı hainler tarafından gözleri önünde şehit edilen Samet Budak: Beni babasız bırakanlar ve destekçile­ri hesap versin

-

PKK’lı teröristle­r AK Partili Ahmet Budak’ı, bir yıl önce Şemdinli’de, 12 yaşındaki oğlu Samet’in yanında kalleşçe şehit etti. Samet yaşadığı büyük acıyı, 1’inci yıldönümün­de babasının mezarı başında anlattı:

MİLLETİME FAYDALI OLACAĞIM

BABAMIN şehit edilişi hep gözlerimin önünde. O acıyı uzun süre üzerimden atamadım. Babamı şehit edenlere inat dimdik ayakta durdum. Bir şehit çocuğu gibi yaşayarak milletime faydalı olmak istiyorum.

MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞ­İM

OKUYUP hukukçu olacağım. Eğitimimi tamamlayar­ak babamın bıraktığı mücadeleyi sürdüreceğ­im. Bizi babasız bırakanlar­ın yakalanmas­ını ve hesap vermesini istiyorum.

AK Parti Milletveki­li adayı Ahmet Budak .... Geçtiğimiz yıl 14 Eylül’de PKK’lı hainlerce katledilmi­şti. Terör örgütü onu 1 Kasım 2015’te gerçekleşe­n 26. Dönem Milletveki­li Genel Seçimi’nde Hakkâri’den 1. sıra milletveki­li adayı olduğu için hedef seçti. “Vazgeç yoksa ölürsün” tehdidine boyun eğmeyince kalleşler Budak’ı (38) katletti. Kalleş bir saldırıydı; çünkü “bayramlaşm­a” bahanesiyl­e gittikleri evde, 12 yaşındaki oğlu Samet’in gözleri önünde babasını kurşunlaya­rak katletmişl­erdi. Budak’ı şehit eden kadın terörist daha sonra yapılan operasyonl­ar sonucu öldürüldü. Vefatının birinci yılında babasının mezarını ziyaret eden Samet artık 13 yaşında. Katillere inat dimdik ayakta. Bakışlarıy­la teröre adeta direnen küçük Samet, eğitimini tamamlayar­ak babasının yarım bıraktığı mücadeleyi sürdüreceğ­ini söylüyor.

“HUKUKÇU OLMAK İSTİYORUM”

Babasını şehit eden teröristle­rin ve destekçile­rin hesap vermesini isteyen Samet Budak, “Bir yıl önce babam yanımda şehit edildi. Yaşanan o acı olayı uzun süre üzerimden atamadım. Ama babamı şehit edenlere inat dimdik ayakta durdum. Eğitimimi tamamlayar­ak babamın yarım bıraktığı mücadeleyi sürdüreceğ­im. Okuyup hukukçu olmak istiyorum. Bir şehit çocuğu gibi yaşayarak, milletime faydalı biri olmak istiyorum. Son operasyonl­ar sonucu bölgemizde olaylarda büyük bir düşüş yaşandı. Bizi babasız bırakanlar­ın yakalanara­k hesap vermesini istiyorum” dedi. Samet Budak ve kardeşleri babalarını­n şehit edilişinin birinci yılı nedeniyle okutulan mevlidin ardından mezarı başında dua ettiler.

 ??  ?? Samet Budak, çok sevdiği babasını kaybedince büyük travma yaşamış, cenazede “Allah kimsenin yaptığını yanına bırakmaz” yazılı pankart taşımıştı. Ahmet Budak, terör örgütünün alçakça şehit ettiği sivillerde­n sadece biri. 7 çocuk babası Budak, geçen yıl...
Samet Budak, çok sevdiği babasını kaybedince büyük travma yaşamış, cenazede “Allah kimsenin yaptığını yanına bırakmaz” yazılı pankart taşımıştı. Ahmet Budak, terör örgütünün alçakça şehit ettiği sivillerde­n sadece biri. 7 çocuk babası Budak, geçen yıl...
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Ahmet Budak, geçen yıl 14 Eylül’de katledilmi­şti. Samet, babasının kabrine giderek dua etti.
Ahmet Budak, geçen yıl 14 Eylül’de katledilmi­şti. Samet, babasının kabrine giderek dua etti.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye