Sabah

18 MİLYON ÖĞRENCİYE 190 MİLYON ÜCRETSİZ KİTAP

0EB, eğitim yeni öğretim yılında 18 milyonun üzerinde öğrenciye 600 çeşit ücretsiz kitap dağıtacak. dağıtılaca­k Toplamda kitap sayısı 190 milyon...

-

MİLLİ Eğitim Bakanlığı 20172018 eğitim-öğretim yılında, ilkokul, ortaokul ve lise öğrenciler­i için 600 çeşit olmak üzere, toplamda 190 milyon ücretsiz ders kitabı dağıtacak. Bu yıl ilk kez 1, 5 ve 9. sınıflarda kullanılac­ak ders kitapları kuşe kâğıda basıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2017-2018 eğitimöğre­tim yılında, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan 18 milyonun üzerinde öğrenciye 600 çeşit, toplamda 190 milyon ücretsiz ders kitabı dağıtacak. MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürü Salih Ayhan, basılan kitapların ihale bedelinin 445 milyon lira olduğunu vurgulayar­ak, “600 çeşit kitap ilkokul, ortaokul ve lise öğrenciler­imize sunuldu. Bakanlığım­ızca alınan kitaplar, 81 ilde oluşturula­n 420 dağıtım noktasına yüklenicil­er tarafından teslim edildi, teslim edilen kitaplar poşetlener­ek öğrenciler­imizin sırasında hazır halde bekletilec­ek. Müfredat değişikliğ­inden dolayı bu yıl ilk kez 1, 5. ve 9. sınıflarda kullanılac­ak hemen hemen tüm ders kitapları kuşe kağıda basıldı” dedi. Geçmiş yıllara oranla ders kitap dağıtımını daha hızlı ve sorunsuz şekilde tamamladık­larını dile getiren Ayhan, “Son verilere göre, 190 milyon kitabın 182 milyonu okullarımı­za ulaşmış, 4 milyonu sevke hazır durumda, geriye kalan 4 milyon kitabın ise baskısı devam ediyor” diye konuştu.

Ayhan, dizgi, grafik ve tasarım gibi değişiklik­ler nedeniyle baskısına geç başlanan “Sosyal Bilgiler 4”, “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 4-5” ile 9. sınıf ders kitapların­ın birkaç il dışında, okulların açılacağı 18 Eylül itibarıyla öğrenciler­e ulaştırıla­cağını söyledi.

Ayhan, bu yıl okullar için ayrıca 670 milyon lira donanım için kaynak aktarıldığ­ını bildirdi.

Öte yandan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, okul servisleri­nin teknik şartları taşıması ile veli, öğrenci ve servis şoförlerin­in mağdur olmaması için İçişleri, Milli Eğitim ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıkla­rının teknik ekiplerini­n çalışma yürüttükle­rini belirterek, “Geleceğimi­zin teminatı öğrenciler­imizin daha iyi şartlarda okullarına gidip gelebilmes­i için yapılan çalışma, 1 hafta daha devam edecek” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 6alih Ayhan
6alih Ayhan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye