Sabah

Baş döndüren Körfez trafiği

Cumhurbaşk­anı Erdoğan dün yoğun bir diplomasi trafiği yürüttü. İngiltere İçişleri Bakanı Rudd ve Fransa Dışişleri Bakanı Drian’ı kabul eden Erdoğan, Katar Emiri El Sani’yi de Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde ağırladı

-

ANKARA, Körfez krizinin çözülmesi yönünde yoğun bir diploması trafiğine sahne oldu. Katar Emiri Şeyh Al Sani, Külliye’de Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile görüştü. Erdoğan’ın, Ankara’yı ziyaret eden İngiltere İçişleri Bakanı Rudd ile Fransa Dışişleri Bakanı Drian’ı kabullerin­de de Körfez konusu gündeme geldi.

AEmirlikle­ri başta olmak üzere Körfez ülkelerini­n Katar’la diplomatik ilişkileri­ni kestiğini duyurmasın­ın ardından Körfez ülkeleri arasında yaşanan kriz, tansiyonu giderek düşşe de devam ediyor. ABD’nin de içinde yer aldığı körfez krizinin çözülmesi konusunda önemli rol üstlenen Türkiye, barışın sağlanması için ilk andan bu yana yoğun diplomasi trafiği sürdürüyor. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sürekli bölgedeki muhataplar­ı ile görüşerek Katar’a karşı takınılan tavırdan vazgeçilme­sini istiyor. Cumhurbaşk­anı Erdoğan da yakın bir zamanda bölgeye bir ziyaret gerçekleşt­irdi. Bu gelişmeler­in ardından Katar Emiri El Sani dün akşam Ankara’ya geldi. Erdoğan ile El Sani ile Külliye’de görüştü. Görüşmede Körfez krizinde gelinen son durum ve yeni gelişmeler ele alınırken, bir an önce barışın sağlanması için diplomatik temasların sürdürülme­si kararlaştı­rıldı. Katar Emiri, Erdoğan ile görüşmesin­in ardından Fransa’ya gitti. Körfez krizinin çözülmesi konusunda Türkiye’nin yanı sıra Fransa da etkin temaslarda bulunuyor. Bu çerçevede Fransa Dışişleri Bakanı Drian ile İngiltere İçişleri Bakanı Rudd da Ankara’ya geldi. İki bakanın, Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve mevkidaşla­rıyla yaptıkları görüşmede ikili ilişkileri­n yanı sıra Körfez krizi ile ilgili gelişmeler de ele alındı. Erdoğan dün ayrıca Başbakan Yıldırım ve Genelkurma­y Başkanı Hulusi Akar ile görüştü.

 ??  ?? Katar Emiri Şeyh Al Sani
Katar Emiri Şeyh Al Sani
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye