Sabah

Çağdaş sanat fuarı KAPILARINI AÇTI

SABAH ve Daily SABAH’ın medya sponsoru olduğu çağdaş sanat fuarı Contempora­ry Istanbul kapılarını açtı. Fuara 42’si yabancı 73 galeri, bin 500 eserle katılıyor

-

Çağdaş sanatın en iyi örneklerin­i İstanbul’da bir araya getirmek, İstanbul’u çağdaş küresel sanat merkezi olarak konumlandı­rmak amacıyla gerçekleşe­n 12. Contempora­ry Istanbul önceki gün sanatsever­lere kapılarını açtı. Akbank’ın desteği, Ferko ile Yıldız Holding ortak sponsorluğ­unda Lütfi Kırdar Rumeli Salonu ve İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda 42’si yabancı 73 galeri, bin 500 eseri sanatsever­lerle buluşturdu.

SABAH ve Daily SABAH gazeteleri­nin medya sponsoru olduğu fuarın önceki gece yapılan VIP açılışına ilgi fazlaydı. Aralarında Oya Eczacıbaşı, Arzu Sabancı, Ali Koç, Cem Yılmaz, Engin Altan Düzyatan, Arzum Onan, Ozan Güven, Nurgül Yeşilçay, Şeyma Subaşı, Volkan Demirel ve Selçuk İnan’ın da olduğu pek çok ünlü isim sanat fuarına akın etti. Fuarda SABAH gazetesi standı ziyaretçil­erin büyük beğenisini kazandı.

Ferko yönetim kurulu başkanı Ferit Meriçten’in ev sahipliğin­de ünlü mimar Markus Dochantsch­i’nin tasarladığ­ı stantta koktey düzenlendi.

Fuarda Ahmet Güneştekin’in “Angel of the Sun Cocoon” ve çürüme ve bellek anlatısını­n kültürel potansiyel­ine işaret eden enstalasyo­nu “Yoktunuz” adlı koleksiyon­u büyük ilgi gördü.

Güney Afrikalı sanatçı Esther Mahlangu’nun BMW Art Car Projesi için bir sanat eserine dönüştürdü­ğü 1991 model BMW 525i, en çok ilgi gören eserler arasındayd­ı. Etkinliğe “Dünyanın gözyaşları”, “Sükunet” ve “Şiddet” adlı tablolarıy­la katıldığın­ı belirten Seval Özcan, eserlerind­e toplumsal problemler­i vurgulamak istediğini ifade etti. İlker GEZİCİ2kan FİLİZÇAY

 ??  ?? Fuar, Lütfi Kırdar Rumeli Salonu ve İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenleniy­or.
Fuar, Lütfi Kırdar Rumeli Salonu ve İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenleniy­or.
 ??  ?? Oyuncu Engin Altan Düzyatan fuara baldızı Aslışah Alkoçlar ile geldi.
Oyuncu Engin Altan Düzyatan fuara baldızı Aslışah Alkoçlar ile geldi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye