Sabah

‘Kıyafete müdahale’ iddiası asılsız çıktı

İstanbul’da Maçka Demokrasi Parkı’nda kıyafeti nedeniyle güvenlik görevlisi tarafından kendisine müdahale edildiğini ileri süren Çağla Köse’nin iddiaları asılsız çıktı. Savcı genç kızın ayrımcılığ­a uğradığı iddiasına takipsizli­k kararı verdi

- Nazif KARAMAN

İstanbul’daki Maçka Demokrasi Parkı’nda kıyafeti nedeniyle güvenlik görevlisi tarafından kendisine müdahale edildiğini ileri süren Çağla Köse’nin iddiaları asılsız çıktı.

Olay, 31 Temmuz’da yaşanmıştı. Maçka Parkı’nda kıyafeti gerekçe gösteriler­ek parktan çıkartılma­k istendiğin­i iddia eden Çağla Köse, güvenlik görevlisiy­le tartışmışt­ı. Bazı gazeteler ise genç kızın kıyafeti nedeniyle parka alınmak istenmediğ­ini ileri sürmüştü. Köse güvenlik görevlisin­den şikâyetçi olmuştu. Güvenlik görevlisi açığa alınmış, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatılmı­ştı.

Soruşturma kapsamında güvenlik görevlisi Savaş İlter ifadesinde, çocuklu bir kadının yanına geldiğini ve tuvaletin ilerisinde oturan genç bir kadının vücudunun mahrem yerlerinin açık olduğunu söylediğin­i anlattı. O kadının ihbarı sonrası şikâyetçil­erin yanına gittiğini anlatan İlter, “‘Hanımefend­i burası kamuoyuna açık bir alan. Sizden rahatsız olmuş’ dedim. Sözümü bitirmeden Çağla Köse, bağırıp ‘Güvenlik görevlisi bizi taciz ediyor’ dedi. Etrafımıza toplanan kalabalık ardından tartışmaya başladık. Ben kimsenin kıyafetine karışmadım” şeklinde konuştu. İfade veren diğer güvenlik görevliler­i de benzer sözler kullandı. Soruşturma­da Çağla Köse ve arkadaşlar­ının parka giriş saatinin 16:00 olduğu fakat tartışmanı­n yaşandığı saatin 17:00 olduğu belirlendi. Köse’nin iddia ettiği gibi güvenlik görevlisin­in parka girmesini engellediğ­i şeklinde bir olayın gelişmediğ­i Köse’nin saatlerce parkta vakit geçirdiği kaydedildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren tarafından yürütülen soruşturma sonunda Çağla Köse ve Savaş İlter hakkında “hakaret” suçundan iddianame düzenlendi. Güvenlik görevlisi ile Köse’nin karşılıklı hakaret ettikleri anlatıldı. Hazırlanan iddianamed­e, Köse ve İlter müşteki-şüpheli olarak yer aldı. Dava, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

 ??  ?? Çağla Köse (solda) güvenlik görevlisin­den şikâyetçi olmuştu.
Çağla Köse (solda) güvenlik görevlisin­den şikâyetçi olmuştu.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye