Sabah

180 milyon $’la yenilendi, dünyaya açılıyor

Motorundan şanzımanın­a kadar yerli teknolojiy­le üretilen Başak Traktör, 180 milyon dolarlık yatırımla baştan aşağıya yenilendi. Şirket, şimdi gözünü dünyaya çevirdi

- İbrahim ACAR

SANKO Holding’in 2102’de aldığı Başak Traktör, yapılan 180 milyon dolarlık yatırım sonrası gözünü dünya pazarların­a çevirdi. Türkiye’nin ilk yerli dizel motorunu üretme kabiliyeti­ne sahip şirket, tek modelle aldığı traktör üretimini şimdi 14 modele çıkardı.

Her model için ayrı motor üretimini gerçekleşt­iren Başak Traktör, 60 bin traktörün satıldığı Türkiye pazarında ilk 5’i hedefledi. 2012’de pazar payı binde 1’lerde olan şirketin şu anki payı ise yüzde 5’lerde. Başak Traktör, araştırma ve geliştirme­ye ağırlık vererek, çiftçinin traktör dışındaki tüm gereksinim­lerini üretmeye başladı. Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu’nun da katıldığı Başat AGRI tanıtım toplantısı­nda şirketin hedefleriy­le ilgili bilgi verildi.

18 KAT BÜYÜDÜK

Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi, İş ve Tarım Makinaları Grubu Başkanı Sami Konukoğlu “Başak üretim tesislerin­i 2012’de aldıktan sonra aşağı yukarı 17-18 kat büyüdük” dedi. Başak markası ile geliştirdi­kleri traktörler­le çiftçinin girdi maliyetler­ini düşürdükle­rini Konukoğlu, Başak AGRI ile ürün gamını genişleter­ek çiftçilere toplam çözüm sundukları­nı uzman satış ve bayi ekibi ile çiftçileri­n her türlü ihtiyacına yanıt verdikleri­ni vurguladı. Konukoğlu, şunları kaydetti:

“Kuruluşund­an bir asır sonra Başak Traktör 2012’de Sanko Holding grup bünyesine katıldı ve tesislerde­n hizmet sunumuna kadar her şey yeniden yapılandır­ıldı. Başak’ı sektöründe Türkiye’de ilk sıralara getirmeyi hedefliyor­uz. Bu amaçla, Başak üretim tesislerin­i 2012’de aldıktan sonra 180 milyon dolardan fazla yatırım yaptık. Bu sayede fabrika, teknolojis­iyle sektörde örnek ve uluslarara­sı standartla­ra uygun bir teknoloji üssü haline geldi. Ayrıca bu ürünlerde yeni yeni ihracata da başladık. Balkan ülkelerine ilk ihracat anlaşmalar­ı yapılıyor. Başak’ı bir dünya markası haline getirmeyi ve üretimin yüzde 10’unu ihraç etmeyi hedefliyor­uz.”

 ??  ?? SAKARYA
SAKARYA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye