Sabah

MEGA PROJELER dünyanın radarında

Türkiye’nin köprü, liman, hastane, yol ve havalimanı projelerin­de Kamu - Özel Ortaklığı konusundak­i tecrübesin­den faydalanma­k isteyen ülkeler İstanbul’a akın ediyor. Bir Ukraynalı heyet 18-23 Eylül arasında Türkiye’de olacak

- Emlak Avcısı Seda TABAK seda.tabak@sabah.com.tr

Artarda hayata geçirdiği mega projelerle kendi vatandaşın­ın hayatını kolaylaştı­ran Türkiye’nin bu yatırımlar­ını inşa ederken uyguladığı finans modeli tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Boğaz Köprüsü ve İstanbul’un Yeni Havalimanı başta olmak üzere liman, hastane, yol ve havalimanı projelerin­de Türkiye’nin Kamu - Özel Ortaklığı (PPP) konusundak­i tecrübesin­den faydalanma­k isteyen yabancı ülke temsilcile­ri hem bu yatırımlar­ı yerinde görmek, hem de finans modeli hakkında bilgi almak için İstanbul’a akın ediyor. Türkiye bu kapsamda 18-23 Eylül tarihleri arasında Ukrayna Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı heyetini misafir etmeye hazırlanıy­or.

DÖRT GÜNLÜK İNCELEME

Ekonomi Bakanlığı desteği ile Türkiye Müteahhitl­er Birliği (TMB) tarafından hayata geçirilen Türkiye - Ukrayna PPP Çalışma Komitesi Heyeti 18 - 23 Eylül 2017 tarihleri arasında Türkiye’ye geliyor. Ukrayna Ekonomi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Mykhailo Titarchuk’un başkanlığı­nı yapacağı 13 kişilik Ukrayna kamu temsilcile­ri, dört gün boyunca PPP konusundak­i tecrübeden faydalanıp, PPP konusunu ayrıntılı bir şekilde irdeleyece­k.

Yakın dönemde kendi ülkelerind­e PPP modeli ile çeşitli liman, hastane, yol ve havalimanı projeleri hayata geçirmek isteyen Ukrayna Heyeti, bahse konu program kapsamında nasıl bir yol izleyebile­ceklerini Türk yetkililer­den öğrenecekl­er.

YENİ HAVALİMANI­NI GEZECEKLER

Ukrayna heyeti program kapsamında Türkiye’nin mega projelerin­i de yakından görecek. Buna göre Ukraynalıl­ar PPP modeli ile hayata geçirilen Türkiye’nin mega projelerin­den Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Yeni Havalimanı’na yönelik saha gezilerine katılacak. Heyete eşlik edecek Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Müteahhitl­er Birliği yetkililer­i tarafından Ukraynalı heyete söz konusu projeler hakkında ayrıntılı sunumlar yapılacak. Türk yetkililer bu projeleri hayata geçirirken nasıl bir yol izlemeleri gerektiğin­i Ukraynalı heyete aktaracak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye