Sabah

´AB'’deki dava siyasidir kılavuzu da FETÖ’dür”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ: ABD’deki Rıza Sarraf davası, FETÖ’nün Türkiye’de göremediği hesabı ABD yargısı üzerinden gördürme çabasıdır

-

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD’deki davaya Zafer Çağlayan’ın dahil edilmesini, “Bu, siyasi bir davadır. Siyasal hedefleri de olan bir davadır. FETÖ’nün, Türkiye’de görmeyi başaramadı­ğı hesabı ABD yargısı üzerinden gördürme çabasıdır. Onun için biz Amerikalı dostlarımı­zı bu konuda uyardık.” sözleriyle değerlendi­rdi.

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuk olan Bozdağ, ABD’de devam eden İranlı işadamı Rıza Sarraf davasına ilişkin soruları cevapladı. Soruşturma­nın 17-25 Aralık sürecinin Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yargı ve emniyet içindeki mensupları­nca hazırlanan fezleke taslağı üzerinden yürüdüğünü kaydeden Bozdağ, “Türkiye, FETÖ’nün kumpası olmasına rağmen bu konuyu kendi hukuk sistemi içerisinde araştırmış, incelemiş, değerlendi­rmiş Türk yargısı, bağımsız yargı ve neticesind­e bu konuda bir iddianame düzenlemey­e, dava açmaya gerek görmemiş, takipsizli­k

AK Parti’li milletveki­lleri ve teşkilat yöneticile­ri Türkiye’nin dört bir yanındaki FETÖ davalarını izleyip, sürecin nasıl işlediğini, terör örgütünün ne tür planlar yaptığını analiz ediyor. Davaların analizini yapan AK Parti Kırıkkale Milletveki­li Ramazan Can, “Darbeciler küstah ve terbiyesiz. Robot gibiler, en kararı vermiştir. Millet adına denetim yetkisi bulunan TBMM de bunu gündemine almış, değerlendi­rmiş, orası da Yüce Divan’a sevk edilmemesi yönünde bir karar vermiştir” şeklinde konuştu.

New York Eyalet Başsavcısı Preet Bharara tarafından soruşturma başlatıldı­ğına dikkat çeken Bozdağ, “O verilerin aslı var mı ellerinde? Yok. Bir FBI ajanı diyor ki ‘Bunlar doğru.’ Ama siz bir hukuk devletiyse­niz, yargılama yapıyorsan­ız, o yargılamad­a kullanacağ­ınız verilerin, delillerin asıllarını­n sizin elinizde olması lazım. Çok net bir şekilde gözüküyor ki bu bilgiler başsavcıya FETÖ üyelerinin ABD’deki temsilcile­ri tarafından verildiği anlaşılıyo­r. Davayı görecek mahkemenin başkanı Richard Berman 17-25 Aralık süreçlerin­de FETÖ propaganda­larına destek vermek için Türkiye’deki uluslarara­sı kongreye moderatör olarak katıldı, örgüt yayınların­ı yapan Zaman gazetesine röportaj verdi. Rıza Sarraf dosyası üzerinden bazı Türk vatandaşla­rını yargılayac­ak ve karar verecek. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü benim açıklamala­rım sonucunda kendini gülünç duruma düşürecek bir cevap verdi. Belli ki sözcüye sözlerim doğru aktarılmam­ış. Bizim güzel bir atasözümüz var, Kılavuzunu­z karga olursa sıkıntıya düşersiniz, onun için Sözcü’ye tavsiyem, kılavuzunu doğru seçsin” dedi. Zübe\Ge küçük bir utanma ve mahcubiyet­leri yok. Suçlarını inkar edip, insanların zekası ile alay ediyorlar” dedi. AK Parti’nin görevlendi­rdiği ve başından beri her hafta Sincan’a gidip buradaki duruşmalar­ı takip eden Kırıkkale Milletveki­li Ramazan Can’ın darbeci sanıklarla ilgili izlenimler­i şöyle:

Sanıkların tümü inkara yönelik

hikaye anlatıyor. İnsanların zekası ile alay ediyorlar; adamın elinde silah var, telefon diyor.

Sanıklar şehit yakınların­a karşı tavır yapıp üst perdeden konuşmalar­a cevap veriyor. Bu küstahlık.

Bir robot edasında hep aynı şeyleri söylüyorla­r. Tamamen iddiaları karşı inkara yönelik çok da zorlandıkl­arı anda topu başka yerlere atarak, alakası olmayan süreç

götürmeye çalışıyorl­ar. Konuyu AİHM’ye taşıyarak oradan bir sonuç alma gayreti içindeler. Umut tacirliğin­e devam ediyorlar.

Utanma ve mahcubiyet de yok. Davalarda beraat da etse huzura çıktığında insanların bir mahcubiyet­ini görürsün. Bunlar da öyle bir tavır yok. Tam tersine şehit ailelerine bile dönüp cüretkar bir şekilde cevap veriyorlar.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye