Sabah

Hidayet Karaca’nın avukatı itirafçı oldu

FETÖ’nün avukat yapılanmas­ıyla ilgili soruşturma­da hakkında 15 yıla kadar hapis istenen Doğan Akkurt, hakkındaki tutuklama kararı sonrası ifadesini değiştirer­ek, Hidayet Karaca ile yaptığı Pensilvany­a ziyaretini anlattı

-

Fetullahçı Terör Örgütü’nün avukat yapılanmas­ına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından yürütülen soruşturma­lar birer birer tamamlanıy­or. Örgüte bağlı hareket ettikleri tespit edilen 14 avukat hakkında yürütülen soruşturma­lar tamamlandı.

Aralarında örgütün medya sorumlular­ından eski Samanyolu Televizyon­u Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın avukatı Doğan Akkurt ve 13 şüphelinin her biri hakkında ayrı ayrı ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçlamasıy­la haklarında 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

ÇALIŞANLAR AMERİKALI

Karaca’nın avukatlığı­nı yapan Akkurt ilk ifadesinde örgüt üyesi olmadığını ve üyelerle hiçbir bağlantısı­nın olmadığını iddia etti. Tutuklandı­ktan sonra ise etkin pişmanlıkt­an yararlanma­k için savcılığa dilekçe verdi ancak hazırlanan iddianamed­e alınan ek ifadesinde yüzeysel açıklama ve beyanlarda bulunduğun­a dikkat çekildi.

İlk ifadesinde Fetullah Gülen’i hiç sevmediğin­i söyleyen Akkurt, ikinci ifadesinde ise Hidayet Karaca’nın teklifiyle 2014 yılında Gülen’i görebilmek için Pensilvany­a’ya gittiğini belirtti. İlk olarak New Jersey’de örgüte ait bir televizyon kanalını ziyaret ettiklerin­i söyleyen Akkurt ifadesine şöyle devam etti: “Bu televizyon binasını içindeki tesisatı ile beraber 3 Milyon Dolar gibi komik paraya mal ettiklerin­i söylediler. Bina çok büyüktü ülkemizde olsa en az 10 milyon dolardı. Ben bu yüzden çok şaşırdım. Çalışanlar­ının büyük bir kısmı Amerikalı idi.”

DEMİREL TALİMATI

Daha sonra FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in kaldığı Pensilvany­a’daki malikaneye gittikleri­ni söyleyen Akkurt, kaldıkları 2. Günde Gülen’le tanıştığın­ı söyledi. Gülen’le otururken şahit olduğu bir sohbeti aktaran Akkurt, “Havadan sudan konuştu. Sonra Hidayet beye dönerek Süleyman beyi arıyor musunuz dedi. Sonra bu şahsın Süleyman Demirel olduğunu anladım. İhmal etmeyin görüşün dedi” ifadesini kullandı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye