Sabah

Gerçek yatırım bugün başlıyor (

-

konominin kalbi okul yolunda atıyor. Bütçesinin yüzde 20’sini eğitime ayıran, yaklaşık 20 milyon çocuğu okullarda olan bir ülke için en strateMik sektörün eğitim sektörü olduğunu söylemek yanlış olmaz herhalde. Bugün okullarda töreni yapılıyor.

Bu maratondan mezun olup iş başvurusun­da bulunanlar­ın ortak noktasına bakalım. Hepsinin özgeçmişin­de hobi kısmında kitap okumak yazıyor. .itap okumak hobi midir"

Sıkıntı galiba ömür boyu öğrenimin devam ettiğini öğretememe­kte. Uzmanlar bunun için öncelikle küçük yaşta kitap okumaya alıştırmak gerektiğin­i söylüyor. TÜİK verileri can sıkıcı. .itap okumak 7rk

de 235. sırada. Kitap okumaya ayırdığımı­z süre günde sadece 1 dakika. Oysa televizyon izlemeye 6, internete 3 saat ayırıyoruz. Kişi başına düşen kitap adedi 8.4. 'ünyada

SÖZÜN ÖZÜ

Çocuklara kitap hediye edilmesi ise Türkiye 180 ülke içerisinde

Peki, ne yapmalı? Türkiye’nin genç kırtasiye ve kitap markası 7ve. *enel 0dr 0anas

sordum. Özgen “Çocuğa doğru kitap verirseniz okumaya teşvik edersiniz. Bakanlık öğrenciler­e 100 dünya ve Türk edebiyatı klasiği tavsiye ediyor. Bu sayı artmalı.

Bu nedenle öğretmenle­re yönelik çalışmalar yapılmalı” diyor. Özgen’in dikkat çektiği bir başka konu ise kitap

sıralaması­nda

si. “Bugüne kadar rakiplerim­iz hep batıyı önemsemiş. İstanbul’da zengin portföyde kitaba ulaşmakta sorun yok ama

%ugn ders başı yapan çocuklara bir kitap hediye edelim. Kitap okuyup kendisi ve ülkesi için bambaşka hayaller kuran çocuklar bu ülkenin ekonomisin­i de çok yukarıya taşıyacak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye