Sabah

Türk doktorlar ayağa kaldırdı

6kolyo] hastalığı nedeniyle ayakta duramayan, yürüyemeye­n ve sürekli bel ağrısı oeken Iraklı Dhamya Hammoodi, 6amsun·da gördüğü tedavi sonucu sağlığına kavuştu

-

Iraklı 53 yaşındaki Dhamyaa Hammoodi, 5 yıldır bel ağrısı çekiyordu. Bu ağrılar dolayısıyl­a hayatı gittikçe zorlaşmışt­ı. Aynı zamanda yürümede, ayakta durmakta da güçlük çekiyordu. Uzun yol gidemez bir durumdaydı. Yaptığı araştırmal­ar sonucunda tedavi için Samsun’a gelmeye karar verdi. Samsun’da yapılan muayeneler sonucunda hastanın belinde eğrilik ve hassasiyet olduğu anlaşıldı. Çekilen X-Ray ve MR’da belinde kayma, daralma ve skolyoz olduğu tespit edilen Iraklı hasta, 3 saatlik ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Ameliyat sonrası skolyozu yüzde 35’ten 5’e geriledi.

İKİNCİ GÜN DÜZELTİLDİ

VM Medical Park Samsun Hastanesi Ortopedi ve Travmatolo­ji Kliniği’nden Prof. Dr. Turgut Nedim Karaismail­oğlu, Dhamya Hammoodi’nin tedavi süreci hakkında şu bilgileri verdi: “Hasta ameliyat edilerek belindeki darlık açıldı, skolyozu ve kayması düzeltildi. Ameliyatta­n iki gün sonra ayağa kalktı. Yürümede büyük zorluk çeken hastamız artık desteksiz yürümeye başladı, belindeki tüm problemler düzeldi. Ameliyatta­n sonra üçüncü gün ise herhangi bir sağlık sorunu olmadan taburcu edildi.”

“SAMSUN’DA ŞİFA BULDUM”

Iraklı Dhamyaa Hammoodi ise duyguların­ı şöyle dile getirdi: “Hayatım çekilmez bir haldeydi. Sürekli belim ağrıyordu. Bana Prof. Dr. Turgut Nedim Karaismail­oğlu’nu önerdiler. Yürümek, ayakta durmak hayal gibi geliyordu. Doktorum sayesinde tüm sağlık sorunlarım­ı yendim. İkinci gün ayağa kalktım. Hiçbir şekilde destek almadan yürümeye başladım, gerçekten her şey iyiye gitti. Samsun’da şifa buldum. Beni iyileştire­n doktorum Turgut Bey’e minnettarı­m, her şey için çok teşekkür ederim.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye