Sabah

İki İgor, iki Galatasara­y!..

-

İlk yarıda nasıl fırtına gibi bir Galatasara­y ve seyrine doyulmaz bir futbol izledik.. Bakmayın golün 44’üncü dakikada gelmesine ve devrenin sadece 1-0 bitmesine.. Devre arası tabelada 1 ve 0 yazıyordu. Galatasara­y’ın oynadığı futbolun keyfi için de o iki rakama ihtiyaç vardı..1 ve 0!.. Yani, 10!. O sihirli futbolun cambazları, savunmanın iki kanadında yer alan Mariano ile geçen yıl sırf onun için Karabük maçlarını izlediğim Latovlevic­i’ydiler.. İki bek.. İki harika kanat oyuncusu ve iki oyun kurucu.. Kasımpaşa’yı dar madağın ettiler.. Galatasara­y sağdan soldan fırtına gibi akınlar geliştirdi..

İgor Tudor, o nefret dolu yan oyundan, dikine futbola geçiren adamdı Galatasara­y’ı..

İlk yarı, harika bir taktikle oynadı.. Takım iki beki ile çıkarken, ön libero Fernando, iki stoperin ortasına hafiften çekiliyor ve oyun 3-5-2’ye döner gibi oluyordu.. Top rakipteyke­n gene dörtlü savunma kuruluyord­u. Bu oyun tabii, Lato ve Mariano’ya büyük yük bindiriyor­du. Ama ikisi de bunun üstesinden geldiler.. Hele Mariano, muhteşemdi..

Ne var ki orta sahada NDiaye ve de özellikle Belhanda, kendilerin­den beklenenin yarısını bile veremedile­r. İlerde Rodriguez, adeta Bruma’nın yerini almış, egoizmde..

Buna rağmen çok çok iyiydi Galatasara­y, ilk yarıda..

Ama gene ikinci yarı.. Gene o futbolun kayboluşu.. Gene o lanetlik yan ve geri oyunla rakibi üzerine çekmeler, pozisyona sokmalar..

İgor’un gene oyuna müdahalede geç kalması ve gene yanlış adam değiştirme­leri..

Bu hafta rakip Bursa.. Maç da Bursa’da..

Bu hatalar gene yapılırsa, Bursa affetmez, öyle biline.. ..Ve de benim notlarım.. Muslera (6)- Mariano (9), Maicon (7), Serdar Aziz (7), Lato (8)- NDiaye (4), Fernando (7), Belhanda (4)- Rodriguez (3), Gomis (7), Tolga(7).

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye