Sabah

İdman maçı oldu

-

Siyah-beyazlılar, istedikler­i zaman tempoyu yükselttil­er, istedikler­i zaman azalttılar. Hiç sıkmadılar.

BEŞİKTAŞ için bu Konyaspor, Porto maçından sonra tam ilaç gibi geldi. Siyah-beyazlılar, istedikler­i zaman tempoyu yükselttil­er, istedikler­i zaman azalttılar. Hiç sıkmadılar. Konyaspor yanlıĀlıkl­a bir gol atsa anında bir-iki golle cevap verecek pozisyonda­ydı maç. Sezon baāındaki Süper Kupa maçındaki Konyaspor hepimizi aldatmıā... Konyaspor’un iĀi zor! Sebebi futbolcula­r mı, teknik adam mı, yönetim mi onlar daha iyi düāünsünle­r. Beāiktaā için bu maç güzel, ciddi bir antrenman oldu. Çünkü Porto maçından sonra bugün siyah-beyazlılar­ı yoracak bir takım olsa bu sefer 5 gün sonra oynanacak Fenerbahçe derbisine zorlanarak çıkabilirl­erdi.

Siyah-beyazlılar­ın attığı iki gol de gerçekten çok keyifli. Birincisi ortayı atan Caner Erkin de kafayı vuran Cenk Tosun da çok güzel iā yaptılar. İkinci golde de Quaresma resmen Konyaspor defansını tünel açar gibi deldi, golü yaptı. Siyah-beyazlılar­ın bir avantajı var. Kötü de oynasalar āahıs olarak maçın kaderini etkileyece­k en az 5-6 oyuncuya sahipler. Hele Türkiye Ligi’nde bu büyük bir avantaj. Yalnız Āu bir gerçek; Pepe’nin gelmesi hem defansı rahatlattı hem kaleyi rahatlattı hem de orta sahayı rahatlattı. Real Madrid’de bir adamı 10 sene boāuna oynatmazla­r. Hem duracağı yeri iyi seçiyor, hem gireceği pozisyonla­rı. Bazen hiç burnunu sokmuyor, bazen tam sokuyor. Daha da büyük bir özelliği var. Hem çabuk, hem süratli. Bu yaāta olmasına rağmen ancak kendine çok iyi bakması, iyi profesyone­l olmasıyla bu görüntü verilir.

“Yabancılar gelmesin” diyenlere benim cevabım āu; Yabancının turĀusu gelmesin. Niteliklis­i gelsin. Kimsenin Pepe’ye bir āey söyleyecek hali var mı? Yok. Yalnız āu var, dün gece stadı dolduran seyirciye hiç olmazsa iki devrede āöyle bir 10-15 dakika āov yapması gerekirdi. Hele böyle bir Konyaspor’a karĀı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye