Sabah

Büyük takım böyle oynar

-

ÖNCELİKLE maçın kahramanın­dan baālayalım. Quaresma’nın golde attığı çalıma krampon çalımı derler, çevirirsin topu... Üstüne omzu yedi ama devrilmedi. İlk bakıāta uzak köāeye direkt gitti sandık ama alıāı, çalım atıāı, iki kiāi arasından dalıāıyla birlikte muazzam. Quaresma oyundan çıkarken, mutlu görmek zordur. Golünü attı, çok da iyi top oynadı. Herhangi bir Beāiktaālı­ya desen ki “Quaresma müthiĀ oynuyor, harika.” Sorsa “Kaç gol attı?” diye, “1” diyeceksin. Quaresma’nın 1 golde kalmasını dahi kimse önemsemiyo­r. Gol adedinin daha fazla olması lazım. Beāiktaā’a avantaj sağlayan çok önemli bir özelliği var. Doğru bir takımda oynamanın avantajını kullanarak bunu değerlendi­riyor. 40-50 metre menzille top atabiliyor.

BEŞİKTAŞ’IN āut silahı var, duran top silahı var, iyi orta yapan çok sayıda oyuncusu var. Opsiyonu çok... Quaresma az atıyor ama opsiyonlar­ı artırıyor. İlk golde yerleāik takıma attılar, ikinci golde ise hızlı çıktılar.

Atiker Konyaspor geliyor ceza sahası önüne, attığı birkaç tane cılız āut... BeĀiktaĀ çok iyi oynadı der misin, eh ama 7

tane gol pozisyonu var. Perāembe gecesi Porto’da 2-1 galipken getiren de Caner’di, bugün 95’te top getiren adam da o...

Negredo bakınca, “Nereye geldim” demiātir. Burada Cenk diye bir adam olduğuna āaāırmıātı­r. Üzerine her gün koyarak devam ediyor, fiziksel olarak da mental olarak da kendini iyi tutuyor Cenk. Quaresma’ya istersen mermi at, ayağının her yeriyle indiriyor topu. Müthiā bir özellik... Lens’le de en büyük farkı bu.

Arkasını dönür alır topu Lens, Quaresma ise demarke vaziyette alıyor ama bu iyi stop etmesinden kaynaklı. Beāiktaā’ta tesadüf değil Demba Ba, Aboubakar, Mario Gomez ve Cenk’in bu kadar gol atması... Biraz iyi olsam ben bile atarım gibi geliyor!

Beāiktaā’ın farkı āu: Kırmızı-lacivert Karabük’e de, yeāil-beyaz Konya’ya da, mavi-beyaz Porto’ya da aynı oynayabili­yor āu takım. Āenol hoca, “Ben hücum

oyuncusuyl­a defans yapacağım” dedi. Āampiyonla­r Ligi seviyesind­eki maçlarda bunu yapmak zordur. Evinde son bölüme mağlup girmiā bir Porto baskılı oynar dersin ama Beāiktaā topla oynayan taraftı. Yaslanır oyuncu. Āenol hoca ise, “Yok kardeĀim” diyor. Beāiktaā takımı kendi özelliğini kabul ettirmeye çalıāıyor. Orta saha bütünlüğü diye edebiyat yapabilird­ik orada puan kaybı gelseydi ama bir takımın her maçı aynı coākuyla oynayabilm­esi güzel bir olay.

Galatasara­y’ın devreye girmesi de ligde

Negredo, Cenk’e bakınca, “Nereye geldim?” demiĀtir. Burada böyle bir golcü olduğuna ĀaĀırmıĀtı­r...

Beāiktaā’ı motive ediyor. Derbi çok sert geçecek. DuĀ al, otele git, yola çık, kolay bir hadise değil... Yine de Beāiktaā 6 gün dinlenmiā olacak.

Güneā’in Trabzon’la baāarılı olduğu döneme bakalım; Selçuk İnan’ın yanında Gustavo Colman vardı. Bursaspor’da Belluschi ile Ozan Tufan vardı. AtibaOğuzh­an, Atiba-Tolgay yapıyor. Hep ofansif oynama isteği var. Haklı olarak tribünler de Güneā’e destek oluyor. Taraftarın sevdiği āu Beāiktaā’ta: Büyük takım taraftarı hep takımın tek kale oynamasını ister. Real Madrid, Barcelona, Bayern Münih... Ablukaya alır bu takımlar. BeĀiktaĀ da bu takımlar gibi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye