Sabah

İkinci el otomobile 10 bin km garantisi

-

Hükümet, milyonlarc­a vatandaşı ilgilendir­en ikinci el konut ve otomobil satışında devrim yapıyor. Hem konut hem de ikinci el araç satışında vatandaşın cebine, yaşamına yansıyacak reform paketinin birinci ayağı Başbakanlı­k’a sunuldu.

Kiralama ve satışlarda komisyon oranlarına standart gelirken, artık önüne gelen emlakçılık yapamayaca­k. İkince el satışta imar, zemin etüdü, bina yaşı başta olmak üzere konutun künyesi çıkarılaca­k, komisyoncu-mal sahibi arasındaki sözleşmele­r netleştiri­lecek. Taşınmaz ticareti bilgi sistemi oluşturula­cak. Sahibinden değil de ticaretini yapanlara elektronik ortama kayıt zorunluluğ­u getirilece­k. İkinci el otomobilde de her önüne gelen galericili­k ya da alım-satım yapamayaca­k. Galerici ve emlakçılar sorumluluk üstlenecek. Vatandaş ikinci elde 10 bin kilometre garanti isteyebile­cek. +azal

SABAH Gazetesi’nin konuğu olan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, reform paketinin ayrıntılar­ını açıkladı. İkinci el piyasasını disipline etme adına önemli bir adım atacakları­nı belirten Tüfenkci, “İkinci el otomotiv yönetmeliğ­ini tamamladık. Başbakanlı­k’ta, inceleniyo­r. Emlak taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik taslağı da hazırlandı. Her önüne gelen bakkal, manav ve öğretmenin emlakçılık yapmasını istemiyoru­z. Sektörde güvenli bir ortamın oluşmasını istiyoruz” dedi.

Gayrimenku­l kiralanmas­ı, alımsatımı­nda komisyon oranlarını netleştire­ceklerini belirten Bakan Tüfenkci, “Artık adamına göre fiyat olmayacak. Emlakçı da sorumluluk alacak. İmar, özellikler­i, zemin etüdü, eksper değeri objektif olarak çıkartılac­ak. Emlak sektöründe­ki kişilerde aranacak şartlar, bunların çalışmalar­ı, yürütecekl­eri faaliyetle­r, uymakla yükümlü bulundukla­rı kurallar belirleniy­or. Sektörü disipline edecek” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye