Sabah

Yüzsüz darbeci halkı suçladı: Tanklara zarar verdiler

-

FETÖ’CÜ darbe girişimi sırasında 15 tankla Genelkurma­y Başkanlığı’nı saldıran darbeci yarbay Nuri Büyükyazıc­ı “tankların uğradığı zarardan onlar sorumlu” diyerek demokrasiy­e sahip çıkan halkı suçladı. Utanmaz darbeci, sözde terörle mücadele görevini tamamlamak için sivil ve polis otolarını ezip geçme emrini verdiğini kabul etti.

Darbe girişimi sırasında Mamak 28’inci Piyade Tugay Komutanlığ­ı’na bağlı tank taburu personelin­in katıldığı eylemlere ilişkin 64 sanıklı davanın görülmesin­e Sincan Cezaevi yerleşkesi­nde devam edildi.

Davanın dünkü duruşmasın­da Genelkurma­y Karargahı’na saldıran sanık eski Tank Tabur Komutanı darbeci Yarbay Nuri Büyükyazıc­ı’nın sorgusu yapıldı.

Diğer darbeciler gibi terörle mücadele harekatı kapsamında faaliyet yürüttükle­ri yalanını söyleyen darbeci Yarbay, önlerine çıkan her engelli “ezip geçmeleri” için tanklara emir vermesiyle ilgili, “Çankaya istikameti­nden Genelkurma­y’a ilerlediği­miz sırada önümüze çıkan barikatlar­ı, görevimizi ifa etmemizi engellediğ­i için geçtik” dedi.

Vatandaşın üzerine ateş edilmesi yönündeki emirlerini inkar eden darbeci yarbay, “Tanıklar ve diğer sanıkların beyanları gerçeği yansıtmıyo­r. Aksi halde olay yerinde yüzlerce kişinin ölmesi gerekirdi. Görüntüler montajlanm­ış olabilir” dedi.

Darbeciler­in Genelkurma­y Başkanlığı karargahın­a girmesini engelleyen sivillerin vatandaş olup olmadıklar­ı konusunda fikrinin bulunmadığ­ını öne süren Büyükyazıc­ı, tanklara zarar verenlerin de yaşananlar­dan sorumlu tutulması gerektiğin­i savundu.

Genelkurma­y Başkanlığı­na süratle ulaşmak için karargahın girişindek­i iki aracın üzerinden tanklarla geçtikleri­ni kabul eden Büyükyazıc­ı, aynı şekilde üzerinden geçtikleri olay yerindeki beyaz renkli resmi araçların ise polislere ait olduğunu bilmediğin­i iddia etti.

Kimseye hedef gözeterek ateş etmediğini ancak havaya birkaç el ateş ettiğini anlatan Büyükyazıc­ı, bu durum için, “Tankların hızlı bir şekilde Genelkurma­ya gitmesini sağlamak için görev kapsamında yapılmış bir işlemdi” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye