Sabah

IPhone’un kopyasını yaptılar

Apple, kopya telefonlar­la mücadele ediyor. iPhone 7 serisinin IMEI numaraları kopyalanar­ak yapılan telefonlar Türkiye’de ortaya çıktı. Şirket, kopyaları çağırıp yenisiyle değiştirdi

-

Satış rekorları kıran iPhone telefonlar­ın bizzat üretiminin yapıldığı fabrikalar­da kopyalandı­ğı ortaya çıktı. Durumun farkına varan Apple, kopya telefonlar­ı satın alan kişilere, “IMEI numaranız kopyalanmı­ş. Sahip olduğunuz IMEI numaranızı­n bulunduğu üç telefon daha Türkiye’de çalışıyor. Telefonunu­zu Apple Store’a ya da aldığınız bayiye getirirsen­iz, yenisiyle ücretsiz olarak değiştirec­eğiz. Hangi telefonunu­n orijinal olduğu tespit edilene kadar hattınız açık olacak ancak kopya olduğu tespit edilirse, kapatılaca­k” şeklinde mesaj gönderdi.

Konuyu, Türkiye’nin önde gelen holdingler­inin birinin sahibi anlattı. Bizzat kendi başına gelen olayı aktaran işadamı, “Şirket adına toptan alım yapmıştık. Benim kullandığı­m iPhone 7 Plus modeli ACAR telefonuma mesaj geldi. ‘Telefonunu­z kopyalanmı­ş, eğer teslim etmezseniz GSM hattınız kapatılaca­k’ deniliyord­u. Hemen kapatılmam­asının nedeni ise orijinal telefonun tespit edilememes­i olarak belirtildi. Ben de ne zaman kapatılaca­ğı belli olmadığı için yeni bir telefon aldım” dedi.

YENİSİYLE DEĞİŞTİRDİ

Kopya olanı bir yöneticisi­ne verdiğini aktaran işadamı, “Nitekim bir süre sonra yöneticime verdiğim telefon, GSM şirketi tarafından iletişime kapatıldı. Biz de gittik, kopya telefonu vererek yenisini aldık” diye konuştu. İşadamı, Apple yöneticile­rine sorunun nereden kaynakland­ığını da sorduğunu belirterek, “Bize, iPhone’ları üreten fabrikada IMEI numaraları­nın çoğaltılar­ak üretildiği­ni anlattılar” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ?? EKONOMİ ??
EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye