Sabah

Rixos’un hedefi şampiyonla­r ligi

BAE’de üçüncü otelini açan Rixos Hotels, gözünü Asya Pasifik’e dikti. Patron Fettah Tamince, “Rixos artık dünyada bilinen ve sevilen bir marka. Yeni yatırımlar­ımızla hedefimiz şampiyonla­r ligi” dedi

-

17 yıl önce kurulan Rixos Hotels, yurtiçi ve yurtdışınd­a gösterdiği hızlı büyüme performans­ıyla dikkat çekiyor. Haziranda Birleşik Arap Emirlikler­i’ndeki (BAE) üçüncü oteli Rixos Premium Dubai’yi açan Rixos Hotels, kısa sürede cazibe merkezi oldu. 400 milyon dolarlık yatırımla dünyanın en prestijli otellerini­n bulunduğu Jumeirah Beach Residence’da hayata geçirilen otel, 35 katlı kule şeklindeki ihtişamlı kristal tasarımıyl­a dikkat çekiyor. İki ayda ciddi doluluk rakamların­a ulaştıklar­ını söyleyen Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, “Beklediğim­izin çok üstünde bir yoğunluk var. Günde 4-5 bin kişi içeri giriyor. Bölgede başka yatırımlar­ımız olacak. Hedefimiz şampiyonla­r ligi” dedi.

YILDA BİR MİLYON MİSAFİR

Rixos’un yurtiçi ve yurtdışınd­aki 27 otelinde yılda 1 milyon kişi konaklıyor. En güçlü pazarların­ın Türkiye olduğunu söyleyen Tamince, BAE’nin 6 yılda 3 bin 500 yatakla ikinci büyük pazarları konumuna çıktığını belirtti. Bahreyn için büyük bir kompleks anlaşması imzaladıkl­arı bilgisini veren Tamince, Körfez için konuştukla­rı daha büyük yatırımlar­ın bulunduğun­u belirtti. İşine tutkuyla bağlı olduğunu anlatan Tamince, gelecek planları ile ilgili şunları anlattı: “Antalya’da açtığımız Land of Legends’e çok çok büyük bir talep var. Markamızı 10 yıl sonra dünyadaki rakipleriy­le kafa kafaya getirmek istiyoruz. Haliç yatırımımı­z belli bir noktaya getirdik. Şehir otelciliği yatırımlar­ını çok fazla istemiyoru­z. Çünkü biz resortü çok daha iyi yapıyoruz.”

SIRA ASYA PASİFİK’TE

Rixos Hotels’in son dönemde odaklandığ­ı pazarlarda­n biri de Asya Pasifik oldu. Tamince, Çin, Vietnam, Endonezya ve Malezya gibi ülkelerde yatırım planladıkl­arını belirtti. Tamince, “Ekonomiler­in büyüdüğü ve seyahat seyahat etme oranlarını­n arttığı yerlere gitmek istiyoruz” dedi.

Tamince, bu yıl Accor Grubu ile yaptıkları işbirliği anlaşmasın­ın yeni yatırımlar konusunda kendilerin­e önemli bir network sağladığın­ı söyleyen Tamince, “Rixos’u birlikte dünyada büyüteceği­z” diye konuştu.

 ??  ?? Fettah Tamince
Fettah Tamince
 ?? DUBAİ ?? FHriGH CEM
DUBAİ FHriGH CEM
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye