Sabah

CESUR YÜREK

PKK’lı teröristle­rin geçen yıl katlettiği AK Parti’li Muştu’nun kızı Yeter hainlere meydan okudu: Kabrine her gittiğimde babama canilerle mücadele için söz veriyorum. Ben şehit kızı gibi dimdik ayaktayım

-

AK Parti İlçe Başkan Özalp Yardımcısı Aydın Muştu... Muştu, 9 Ekim 2016’da evine gelen teröristle­r tarafından çocukların­ın gözü önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişt­i. Babası gözleri önünde katledilen kızı Yeter Muştu, birinci yılına girmek üzere olan vahşet tüm sıcaklığın­ı korurken metanetini hiç yitirmedi. Geçen yıl babasını toprağa verirken bile, “Gözümün önünde babama kurşun yağdırdıla­r. Ama çok gururluyum. Bu bayrağı hep dalgalandı­racağız” diyebilen Yeter, o vakarlı duruşunu bugün de hiç kaybetmedi.

SABAH’a konuşan Muştu, “Ben şehit kızı gibi dimdik ayaktayım. Kabrine her gittiğimde babama canilerle mücadele için söz veriyorum” diyerek duyguların­ı anlattı.

BABAMIN KANI YERDE KALMADI

Muştu’yu şehit eden 4 terör örgütü mensubu bir ay önce gerçekleşt­irilen operasyonl­arda SİHA’lar sayesinde etkisiz hale getirildi. Aydın Muştu’nun kızı Yeter Muştu, babasını şehit eden terör örgütüne ateş püskürdü. Genç kız, “Babamın kanı yerde kalmadı. Babamızı şehit edip bizi yıkacaklar­ını sanıyorlar. Bunu hiçbir zaman başaramaya­caklar. Bir Aydın ölür, bin Aydın doğar. Biz bu babanın evlatlarıy­ız. Babamın kanı yerde kalmadı. Bu millete sözüm olsun. Ben de başka babaların kanını yerde bırakmayac­ağım” dedi.

CUMHURBAŞK­ANI’NA TEŞEKKÜR

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür eden Yeter Muştu, “Benim babamın katilleri öldürüldü. Özellikle Sayın İçişleri Bakanım Süleyman Soylu’ya teşekkür ederim. Bize her konuda yardımcı oldu. ‘Babanızın katillerin­i bulacağım’ demişti ve sözünde durdu. Bizzat yanlarına gidip ellerinden öpüp teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

SİHA’LAR KULLANILSI­N

Şehit çocuğu olarak SİHA’ların kullanılma­sından yana olduğunu söyleyen Yeter Muştu, SİHA’lar sayesinde terör örgütüne göz açtırılmad­ığını ifade etti: “Artık elini kolunu sallayarak askerimize, polisimize başkanları­mıza zarar veremeyece­kler. SİHA’lar sayesinde babamın katilleri öldürüldü.”

POLİS OLMAK İSTİYOR

Polis olmak istediğini söyleyen Yeter Muştu şunları söyledi: O PKK’lılar bitmeden bir an önce okulu bitirip polis olmak istiyorum. Babamın kanını nasıl sebepsiz yere döktülerse, ben de bu soysuzları­n kanlarını son damlasına kadar almak istiyorum. Kendi ellerimle öldürmek istiyorum. Babamın şehit olduğu o geceyi unutamıyor­um. Babam gibi bu kutlu topraklard­a bayrağım ve devletim için şehit olmak istiyorum.

 ??  ?? Şehidin eşi Bergüzar (en sağda), Yeter ve kız kardeşleri, Aydın Muştu’nun mezarı başında. Yeter Muştu, 10 Ekim 2016’da babasını toprağa verirken, elinde Türk bayrağı ile PKK’ya tepki göstermişt­i.
Şehidin eşi Bergüzar (en sağda), Yeter ve kız kardeşleri, Aydın Muştu’nun mezarı başında. Yeter Muştu, 10 Ekim 2016’da babasını toprağa verirken, elinde Türk bayrağı ile PKK’ya tepki göstermişt­i.
 ?? SABAH ?? Önder ALTINAL
SABAH Önder ALTINAL

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye