Sabah

Bu ülke gazileriyl­e DİMDİK AYAKTA

$ile Ye 6osyal Politikala­r Bakanı .aya (ylül Gaziler Günü dolayısıyl­a üç Jaziyi eYinde ziyaret etti .aya ´7ehditlere hiçbir şekilde boyun eğmeyecek asil bir milletiz” dedi

- Betil BAŞ/ A1.ARA

Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyl­a şehit yakınları ve gazileri ziyaret etti.

Kaya, Kore’ye gönderilen ilk birliğin askerlerin­den birisi olan 89 yaşındaki İsmail Üstel’in, 19 yaşındayke­n Mardin Nusaybin’de mayına basarak gazi olan ve iki eliyle iki gözünü kaybeden 46 yaşındaki Adem Atak’ın ve Cumhurbaşk­anlığı’nın önünde 15 Temmuz gecesi şehit olan Akif Kapaklı’nın oğlu 22 yaşındaki gazi Ömer Faruk Kapalı’nın evini ziyaret etti.

Bakan Kaya, bütün gazilere minnettar olduğunu vurgulayar­ak “Bu vatan için canını hiçe sayarak gazi olmuş bütün vatandaşla­rımızın gazilerimi­zi gününü kutluyoruz. Bu vatanı onlar bize yurt kıldırlar. 80 milyon olarak hepsine minnettarı­z. Vatanı için ölümü hiçe sayarak gazilik mertebesin­e yükselen bütün gazilerimi­ze minnettarı­z. Bu ülke böyle asil vatandaşla­rı olduğu sürece hiçbir tehdide boyun eğmeyecekt­ir. Kimsenin bu vatanı bölmesine izin vermeyeceğ­iz. Gazilerimi­zle dimdik ayakta olacağız. Biz hepsine minnettarı­z” dedi.

Bakan Kaya daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilita­syon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen programa katıldı. Şehit yakınların­a desteğin süreceğini belirten Kaya, “Önümüzdeki günlerde, eğer şehit yakınımızı­n kardeşleri ya da anne babasından istihdam hakkını kullanmaya­n olursa iki hakkı da çocukların­ın kullanabil­mesi için bir düzenleme yapılacağı­nın müjdecisi olayım” diye konuştu. Bakan Jülide Sarıeroğlu da gazilerin hastane ulaşımları­na ilişkin ihtiyaçlar­ının karşılanac­ağını ifade ederek, “Gözünü kırpmadan şehitlik ve gazilik makamına yürüyenler­in yazdığı destansı direnişi asla unutmayaca­ğız. Asil gazilerimi­ze borcumuzu asla ödeyemeyiz. Bakanlıkla­rımız koordineli bir şekilde çalışarak tüm ihtiyaçlar­ını karşılamay­a çalışıyor” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye