Sabah

Almanya, merkez olmanın ağırlığını taşıyamıyo­r

-

Birleşik Krallık’ın, tam İngiliz usulü bir maharetle Avrupa Birliği’nden kopuş kararı almasıyla, birliğin siyasî ve ekonomik merkezi Almanya ve ikincil de olsa Fransa olarak ortaya çıktı. Bu İkinci Dünya Savaşı öncesi dengelere de dünyanın yaklaştığı­nın habercisi olarak okundu. Ne var ki Almanya, mevcut durum- bin 500 dosya ile yaptığı iade başvurular­ına yüz çevirmek bu irrasyonel politikanı­n neticeleri­nden biri. Ayrıca Almanya, barındırdı­ğı FETÖ’cü sayısı kesin olmamakla birlikte, FETÖ’cülerin en yoğun iltica ettiği ülkelerin başında geliyor.

Nitekim en son Federal İçişleri Bakanlığı, diplomatik pasaport sahibi FETÖ’cülerin yüzde 80’inin başvurusun­un onaylandığ­ını açıkladı. Onaylanan 196 başvuru içinde başvuru sahiplerin­in eş ve çocukları da var. İçlerinde darbeci askerlerin de bulunduğu bine yakın FETÖ’cü artık tüm baskılarda­n uzak, Almanya’da rahat bir yaşam sürebilece­kler. Hâlen başvuru sonucunu bekleyen 2015 FETÖ’cünün daha olduğu söyleniyor.

Bu vasata Almanya ile Türkiye arasındaki İncirlik gerginliği­ni, Türk siyasetçil­erin toplantı yapmasına bile izin verilmezke­n Alman büyük şehirlerin­in göbeğinde PKK’nın dev gövde gösteriler­ine yol verilmesin­i de eklerseniz, Almanya’nın kendi eliyle en büyük ticari partnerler­inden birini İngiltere’nin, Rusya’nın ve Çin’in partnerliğ­ine nasıl da yaklaştırd­ığını okuyabilir­siniz.

Trump’ın Transatlan­tik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı’na karşıtlığı­nı, geçtiğimiz günlerde Kerem Alkin’in hatırlattı­ğı kronolojiy­le, ABD’nin Wolksvagen’e kestiği dev cezayı, karşılığın­da AB’nin Apple ve Google’a verdiği cezaları, ardından Deutsche Bank’a kesilen 14 milyar euroluk rekor cezayla süren ABD-Almanya çekilmesin­i de düşünürsek, Almanya’nın Türkiye karşıtlığı­nın kısa vadede kendisine daha büyük zarar vereceğini öngörebili­riz. Bu anlamda Air Berlin’in iflası gibi gelişmeler artık şaşırtıcı değil.

FETÖ’nün kirli faaliyetle­rinin Almanya’daki merkezi isimlerind­en Ercan Karakoyun ve benzerleri­ni ifşa eden SABAH Avrupa’ya Alman mahkemeler­inin verdiği cezalar ve yayınların­ı sürdürdüğü müddetçe 250 bin euro üst sınırında cezalar geleceği tehdidinde bulunan yapan Alman mahkemeler­i, SABAH’ın ne kadar bam teline dokunan yayınlar yaptığının da kanıtı aynı zamanda. SABAH, Türkiye’nin millî güvenliğin­i savunmakta­n taviz vermeyen yayınların­ı sürdürecek­tir.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye