Sabah

Adliye önünde cinayet çatışması

-

İstanbul’da 9 ay önce iki kişinin ölümüyle sonuçlanan cinayetin davası için Çağlayan Adalet Sarayı’na gelen iki grup çatıştı. Çıkan olaylarda 1 kişi yaralandı, 23 kişi gözaltına alındı. Sultangazi’de bir türkü barda “yan bakma” kavgası nedeniyle aralarında husumet oluşan şahıslar, 23 Ocak’ta “Cafe Deyim” adlı bilgisayar oyunu salonunda karşılaştı. Çıkan kavga sırasında Engin Sidal (41) ile Murat Boldaz (29) silahla öldürüldü. Kemal Gezer ile birlikte iki kişi daha tutuklandı. Ancak Gezer bir süre sonra tutuksuz yargılanma­k üzere serbest bırakıldı. Dün saat 11.00 sıralarınd­a Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda görülen cinayet davasında yine silahlar konuştu.

İki grup arasında çıktığı ileri sürülen silahlı çatışmada Kemal Gezer, 3 kurşunla vuruldu. Adliye ve çevresinde büyük panik yaşanırken, bölgeye çok sayıda polis ekibi ile ambulans sevk edildi. Bazı şüpheliler­in ellerinde silahlarla kaçtıkları anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Çıkan arbede sırasında olaylara müdahale eden bir polis memuru da hafif şekilde yaralandı. Polisin çalışmalar­ı sonucu 23 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, adliyede gözetim altına alındı.

Bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, polis helikopter­i de havadan gözetleme yaptı. Özel Harekât ekibi de adliye çevresinde konuşlandı. Yeni bir çatışma ihtimaline karşı adliye yakınındak­i ara sokaklarda ise polis ve sağlık ekipleri hazır bekletildi. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı. Polis, kaçan zanlıların izini bulmaya çalışırken, yakalanan şüpheliler de sorguya alındı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye