Sabah

Yaşa Hüseyin Yayman dostum!.

-

Hüseyin Yayman, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı.. Dün ondan gene harika bir haber aldım..

Nabi Hocamın, Anadolu’nun Antik Mekânların­da başlattığı Senfonik Konserler devam ediyormuş.

Kütahya’da Sıtkı Ustamın dünyaya tanıtmak için çır pındığı Aizanoi Antik Kentinde, Ankara’daki tüm diplomatik misyonu davet ederek başlamıştı Nabi Hocam, ülkemiz adına bu müthiş projeye..

Ağbim İzmir’den, ben İstanbul’dan koşmuştuk. Yazmıştım..

Şimdi, Nabi Hocamın başlattığı “Dilerim gele nek olur” dediği bu kon serleri yeni bakan Numan Kurtulmuş sürdürüyor, işte..

Son günlerde aldığım en güzel haber.

“Antik mekanlarda Senfonik Türküler” konser leri, bir taşla kaç kuş birden vurmamızı sağlıyor..

Bir defa, dünyada insan ların ilk yerleşim yeri olduğu ortaya çıkan Anadolumuz­un Göbeklitep­e’den başlaya rak, Frigya, Karya, Likya, Pamfilya, Finike başta uygarlıkla­rını ve o uygarlık tan bugüne kalan antik eser leri dünyaya bir defa da bu vesile ile tanıtıyor, hatırlatı yoruz.

İkincisi, Anadolu’nun yüzlerce yıllık uygarlıkla­r la özümsediği musikisini, o emsalsiz türkülerim­izi, nağ melerimizi, Mustafa Kemal Atatürk’ün 1931 Meclis Açış Nutku’nda işaret ettiği gibi, “Dünyanın anladığı musiki kuralları içinde yenileyere­k” onlara sunuyoruz.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Burak Tüzün yönetimind­e, Eray İnal’ın çok seslendird­iği türkülerim­i zi sunacak. Neşat Ertaş’tan, Nevit Kodallı’ya, buram buram Anadolu..

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş’u, yardımcısı Yayman’ı yürekten alkışlıyor ve gelecek konserin, tarih ve mekanını heyecanla bekli yorum..

Benim Anadolumda, türküler de bitmez, Antik Kentler de!. İmkânı olan kaçırmasın!.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye