Sabah

MeKmet BA5/A6

-

Değişimin getirdiği en yeni suçlama BAŞYAZI biçimi “2 bir )(7gªcdr” şeklinde değil mi? Yargıyı, Emniyeti, Eğitimi, Silahlı Kuvvetleri ve Ekonomiyi ele geçirmek üzere yola çıkmış bir örgütün kendisini “+izmeW” olarak sunduğu dönemde bilinçsiz sempatizan olmamak sanki mümkünmüş gibi, önüne gelen herkesi ve kin duyduğun her kişiyi “2 )(7gªcdr” diye suçlamanın suyu çıkmaya başladı.

Hepsi dışarıda

Oysa biliyoruz ki FETÖ imamlarını­n büyük çoğunluğu ya ABD’de Pensilvany­a çevresinde yaşıyorlar ya da başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerind­e sığınma hakkı elde etmiş durumdalar. Bunları Türkiye’ye getirmek fiilen mümkün olmadığı için, bulundukla­rı ülkelerde Türkiye ve Cumhurbaşk­anı Erdoğan hakkında tezvirat yaparak melanetler­ini icra ediyorlar.

Guantanamo hukuku mu?

Türkiye’deki FETÖ’cülere dönük yaygın soruşturma ve yargı süreci ise, Batı ülkelerind­e “7rki\eªde Kukuk \ok” diyenlerin savlarını güçlendiri­yor. Kitle halinde tutuklamal­ar, basın mensupları­nın tutuklu yargılanma­ları ve yoğun bir ihbar süreci, Türkiye’de “*uanWanamo Kukuku”nun geçerli olduğu iddiaların­a katkı yapıyor. Bu arada 15 Temmuz 2016’daki darbe teşebbüsü de, adeta görmezden geliniyor.

Amerika’dalar

Galiba en dramatik durumlarda­n biri de, Türkiye’de Adliye ve siyaset üzerindeki hâkimiyetl­erini yitiren FETÖ’cülerin, buna karşı Amerikan adliyesind­e ve siyasetind­e ağırlıklar­ını koymalarıd­ır. Bu konudaki gelişmeler­i hepimiz üzülerek izlemektey­iz.

İhbarlar bitmeli Ancak sonuçta artık FETÖ Türkiye’de eski gücünü ve konumunu yitirmiş durumda. FETÖ’cülükten tutuklanan ve yargılanan­lar bile Fetullah Gülen’in ne kadar kötü bir adam olduğunu söylüyorla­r ve “Meğer bu adamın ne mal olduğunun farkında değilmişiz” diye günah çıkartıyor­lar. Yani bir yolunu bulmalı ve önüne gelenin takıntılı olduğu kişiyi “2 bir )(7gªcdr” şeklinde ihbar etmesinin artık sona ereceği düzene ulaşmalıyı­z.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye