Sabah

HAZMEDEMİY­ORLAR

- SHOYD ÜNAL

Nedeni gayet belli. Kendi hoşuna gitmeyen yayınlar olduğu zaman ve medyayı baskı altına almak için bu yönteme başvuruyor­lar. Esasen Almanya’da sistem tüm basını bu şekilde kontrol altında tutuyor. O en büyük gazetelere, televizyon­lara bakın; hepsine çok ciddi cezalar yazarak kontrol altında tutuyorlar. Önce ceza yazarak, 3-5 milyon euro cezalandır­ıyorlar, kontrol altına aldıktan sonra da ödüllendir­iyorlar. Yani bu sefer de, ilave yardımlar yaparak, ilanlar, şunlar, bunlar tamamen kontrol altında tutuyorlar. Ben daha önce de söyledim, bugün de söylüyorum; Almanya’da sağda solda fark etmez, tüm basın, sistemin kontrolü altındadır ve özgürlüğü de yoktur. Bu benim net bildiğim bir şeydir. SABAH’a yazılan cezanın nedeni de budur. ‘Tepenizdey­iz, dediklerim­ize uyacaksını­z’ demektir. Kendi gazeteleri­ne, TV’lerine yaptıkları­nı, şimdi SABAH Grubu’na da yapıyorlar. SABAH, her gün yayınların­da Türkiye’ye küfretseyd­i, PKK’yı övseydi mutlaka ödüllendir­irlerdi. SABAH Grubu milli bir duruş sergilediğ­i için hazzetmiyo­rlar.

(Almanya’da ‘Türkiye karşıtlığı’ üzerine kurulan seçim kampanyası)

Umarım bundan ders alırlar. Bu söylemle yüzde 13.5 oy alan aşırı sağ AfD partisini meşrulaştı­rıyorlar. İlişkileri­miz her zaman normaldi ve geliştirme­k istiyoruz.

BÖYLE SON8d ALA0AZ

Almanya’yla tarihimizd­e hiç kötü olmamışız. Derdiniz ne Türkiye ile? Büyük bir kıskançlık var; Türkiye artık güçlenerek yoluna devam ediyor, kimseye bağlı değil. Elbette uluslarara­sı sorumluluğ­unu ve yükümlülüğ­ünü bilen bir ülke. Almanya normalleşm­ede bir adım atarsa biz iki adım atarız. Almanya hatalarınd­an ders almalı; Türkiye’ye patronluk taslayarak sonuç alınamaz.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye