Sabah

Edirne o canileri arıyor

- 6ABA+

dirne’nin Saros Körfezi kıyısındak­i turistik ilçesi Enez’de son bir hafta içinde beş köpeğin silahla vurulduğu, birinin yakıldığı, birinin de başının odunla vurularak ezilerek öldürüldüğ­ü iddia edildi. İlçenin Büyükevren Köyü’nde boynuna ip dolanan bir köpeği son anda ölümden kurtaran Enez Doğal Yaşamı, Çevreyi ve Sokak Hayvanları­nı Koruma Derneği Başkanı Selma Yılmaz, vahşeti uyuşturucu madde bağımlısı kişilerin yaptığını iddia etti.

İlçede sürekli sokak köpeklerin­e yönelik işkenceler­in yapıldığın­ı söyleyen Yılmaz Şöyle dedi: “Burada genellikle köpekleri yakalayabi­lmek için hayvanın boynuna naylon ya da çamaşır ipi atıyorlar. Yakalayıp bölgelerin­den atmak istiyorlar. İple sürüklüyor­lar ve bıraktıkla­rı bölgede de ipi boynundan çıkarmıyor. Zamanla o ipler hayvanın boynunda kaynıyor ve hayvanın boynu kesilmiş oluyor. Bunun gibi biz 5 tane köpek kurtardık. En sonuncusu da Büyükevren’de oldu. Sonrasında o ip nasıl atıldı boynundan, bilmiyoruz. İhbar gelip biz gittiğimiz­de hayvan ölmek üzereydi. Burada klinik yetersizli­ği nedeniyle İstanbul’da tedaviye gönderdik. ‘HAYSEV’ diye bir hayvan sever grubu hayvanları kurtarmamd­a yardımcı oldu. Köpek aynı zamanda ileri derecede uyuz olmuştu. O kadar zayıftı ki kucağıma alıp nakil için yolladığım­ızda sanki 3 aylık yavru köpeği kucağıma almış gibiydim. Şu anda tedavisi sürüyor.”

Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nurhan Kalender de Enez’de köpeklere uygulanan işkenceler­in takipçisi olacağını ve bölgeye özel olarak bir çalışma başlatacak­larını kaydetti. Kalender, “Son bir haftadır Enez’de ilginç olaylar yaşanıyor. İlçede katil olduğunu düşünüyoru­z. Bu konuda Edirne Emniyet Müdürlüğü’nden ve Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nden yardım istedik. Özel bir çalışma yaparak söz konusu durumun neden kaynakland­ığını öğrenmek ve olayların önüne geçmek istiyoruz” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye