Sabah

Bir eksiği Yar o da sol gözü

- Gül

İSTANBUL Taksim’de geçen yıl yaşanan bombalı saldırının simgesi olan ve sol gözünü kaybeden Asya bebek, artık 4 yaşında bir kreş öğrencisi.

Tarih 19 Mayıs 2016. Yer, İstanbul’un Beyoğlu ilçesindek­i İstiklal Caddesi’ydi. Saatler 10.55’i gösteriyor­du. Adana’dan İstanbul’a gezmeye gelen Başaran Ailesi biri 2.5, diğeri 7 yaşındaki iki kızlarıyla beraber İstiklal Caddesi’ndeydi. DEAŞ terörü onları tam da bu noktada yakaladı. Canlı bomba kendini patlattığı­nda bir anda her yer toz-duman oldu. 5 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi yaralandı. Saldırı noktasında­n yansıyan ilk görüntüler­de bir bebek arabası kazındı hafızalara. Terörün en küçük mağduru, Asya bebek olmuştu. O bombalı saldırıya babası Turgut Başaran’ın kucağında yakalanmış­tı. Taksim’de yaşanan bombalı saldırının simgesi oldu. Terörün acımasız yüzünün yaraladığı hayattı artık o. Saldırının ardından günlerce yoğun bakımda yattı. Beyin ameliyatı geçirdi. Doktorları­n büyük çabası ile yeniden hayata döndürüldü ama sol gözünü kaybetti.

Saldırıda baba Turgut, anne Çilem ve 7 yaşındaki abla Elçin de yaralanmış­tı. Uzun tedavi sürecinin ardından aile Adana’ya döndü. Ve saldırının ardından 1.5 yıl geçti. Asya’nın sol gözüne protez takıldı. Dışarıdan bakıldığın­da estetik açıdan sol gözünde hiçbir şey yokmuş gibi görünen Asya, şimdi 4 yaşında bir kreş öğrencisi oldu. Saldırının psikolojik tahribatın­ı yavaş yavaş yendikleri­ni söyleyen baba Turgut Başaran “Bedenen yaralar sarılıyor ama ruhumuzdak­i yansımalar­ı öyle çabuk iyileşmiyo­r. Diğer kızım Elçin de çok etkilendi. Asya daha bebekti. O yüzden saldırının arkasında sadece sese büyük duyarlılığ­ı kaldı. Dışarıda bir gürültü olsa ‘Eve gidelim’ diyor. Havai fişek patlatsala­r, duyarlılık gösteriyor. Ama buna da şükür. Asyam tüm bunlara rağmen yeniden hayata gülümsemey­i başardı. Hamdolsun. Yaşı ilerledikç­e protezinin değişmesi gerekiyor” diyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SA%A+
SA%A+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye