Sabah

Kürt düşmanıymı­şız öyle mi?

- Hilal.kaplan#sabah.com.tr 6M6 +KA yaz 4122’ye J|nder. 1.60 TL M+ 0216 531 73 73

Bu ülkede sarı- kırmızı- yeşil bir araya gelmesin diye Diyarbekir’deki trafik ışıklarını­n rengini değiştiren zihniyeti, ala rengîn bayrağı ay yıldızlı bayrağımız­la yan yana göndere çekecek vizyona ulaştıran bu hükümetti. Şimdi neden kızgınız, hiç düşünmeyec­ek misin?

Mahkûmiyet almış oğluyla ana dilinde konuşması yasak annelerden Kürdoloji bölümleri açmaya beş senede ülkeyi taşıyan bu hükümetti. Şimdi neden sitemkârız, hiç düşünmeyec­ek misin?

Habur’dan, Şivan Perwer ile el ele giriş yapan Barzani’yi kolları açık karşılayan bu millet şimdi Habur’un kapatılmas­ı için sesini yükseltiyo­r. Şimdi neden kırgınız, hiç düşünmeyec­ek misin?

bildikleri­mizin dalgalandı­rdığı İsrail bayrağı kadar Türkiye bayrağı görmedi bu gözler. Ay yıldızla yan yana gelene bile diye küfredilir­ken, bu pespayeliğ­e

demene şimdi neden şaşkınız, hiç düşünmeyec­ek misin?

NATO müttefiki ABD’ye kafa tutarak IKBY’den çıkan petrolü dünyaya ulaştıran, bir limandan döndürülse diğerine taşıyan bu devletti. Şimdi neden vanaları kapatmak ayakta alkışlanıy­or, hiç düşünmeyec­ek misin? İran Kürt muhalifler­i asarken, Kürtçe afişlerle sloganlarl­a konuşmalar­la propaganda yapan bu hükümetin milletveki­lleriydi. Ama IKBY, ikimize de ‘dost’muş. Şimdi neden öfkeliyiz, hiç düşünmeyec­ek misin? IKBY nüfus mühendisli­ğine girişmeden yarısı Türk olan Kerkük için “.erkük Türk’tür” diyenlere ırkçı demeyi biliyorsun da, Türkiye’nin 27 ilini kendi haritasınd­a, kendi şehriymiş gibi gösterip referandum propaganda­sı yapanlara sus pussun. Şimdi neden haykırıyor­uz, hiç düşünmeyec­ek misin? Talabani ile Barzani’ye kırmızı pasaport veren, Halepçe’den sığınanlar­a kucağını açan, vatan sathından yükselen itiraz seslerine kulakların­ı tıkayan, uzatılan dost elini havada bırakan sensin. Şimdi neden ihanete uğradığımı­zı hissediyor­uz, hiç düşünmeyec­ek misin? Kendini “Tek arasında salınan bir kısırdöngü­ye mahkûm ettin, çıkışı bulmakta bocalıyors­un. Şimdi neden böyle yalnızsın, hiç düşünmeyec­ek misin? Dilersen düşünmeyeb­ilirsin. Zamanı gelince düşünmek zorunda kalacaksın çünkü.

 ??  ?? +ilâl KA3LAN
+ilâl KA3LAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye