Sabah

İşte cezanın önleme gücü!..

-

“Ceza hukukunda, ceza sadece suçu ödetmek amacı taşımaz. Asıl hedefi suçları önlemektir” diye yazmış, bizdeki cezaların “Önleme gücü”nün ner deyse sıfır olduğunu söylemiş ve “Türk Ceza Yasası A’dan Z’ye değişmeli” demiştim.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gayet nazik bir yanıt vermiş, “Hayır” demiş ti. “Bizim yasalar önleme amacı için de yeterlidir.”

Şimdi okumaya başlayalım lütfen.. Çocuklarım­ız için okuyalım.. Hemen her gün okul servisleri­nde başlarına bir şeyler gelen ve gelmeye devam eden çocukları mız için.. komşu teyzenin elinden kurtulup yola fırlamış ve.. Hızla gelen bir araba, İsabella’ya çarpıp küçük kızı 6 metre öteye fırlatmış Koma halinde hastaneye kaldırı lan küçük kızın kalbi birkaç defa dur muş. Kurtarmışl­ar ama 3 ay komada kal mış. Beyninde zedelenme, boynu, kolları, bacakları ve kalçasında kırıklar varmış. Tekerlekli sandalyeye ve 24 saat bakıma mahkûm olmuş.

Safter’in yolladığı habere göre, jüri, tam beş yıl sonra karar vermiş. Buyrun aklımı durduran karara.. anlatmışla­r.

Bölge Milli Eğitim Müdürü “Bölgedeki tehlike li durumları servis sürücüleri rapor etmek zorundadır lar. Güvenli olmayan karşıya geçişleri bildirmele­ri gere kirdi” demiş.

Mahkeme iki servis sürücüsünü de dinlemiş. Onlar “Biz tehlikeli bir durum görmedik” demişler.

Ailenin avukatı, “Şirket, bu sürücüler için hiçbir eylem yapmadı. Kimse kovulmadı. Güvensiz geçişler yerli yerinde duruyor” diye konuşmuş.

Jüri karar için tam iki gün kapanmış. Sonra 11’e karşı 1 oyla karar vermiş..

Haberin son bölümünü “Türkiye’de cezalar, suçun önlenmesi için yeterlidir” diyen Sayın Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül okumalı..

Yörenin ünlü hukukçular­ından Andy Basseri, karar üzerine şöyle konuşmuş..

 ??  ?? 8L8d
8L8d

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye