Sabah

)(Tg·GeQ tutuklu avukat İsrail büyükelçis­iyle görüşmüş!

- Nazif

Mehmet Akif ÜNER (27 dakika 22 saniye): Eski İstanbul Nitelikli Dolandırıc­ılık Büro Amiri Üner, 17 Aralık soruşturma­sını yürüten büronun başında yer aldı. 25 gün önce, 22 Kasım 2013’te ABD irtibat görevlisi M.T. ile telefonda görüştü. 15 Kasım’da 2 kez, 16 Kasım’da 4 kez, 18 Kasım’da 2 kez, 19 Kasım’da 1 kez M.T. ile görüşmüş. ByLock çıkan Üner, 17 Aralık soruşturma­sında tutuklandı.

Eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı: 17 Aralık’tan 36 gün önce M.T. ile görüştü. Toplamda ise 20122014 arası 10 kez görüştü. 25 Aralık’ta başlatılan yargı darbesi girişimini­n de mimarı, ByLock’çu Yakup Saygılı, 17 Aralık kumpas soruşturma­sında tutuklandı.

Nazmi Ardıç (11 dakika 48 saniye): Eski İstanbul Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç, 17 Aralık soruşturma­sının mimarların­dan. ByLock’çu Ardıç’ın, soruşturma­dan 76 gün önce (2 Ekim 2013) M.T. ile görüşmesi saptandı. Ardıç, 2012-2014 arası M.T. ile 10 telefon görüşmesin­de 11 dakika 48 saniye konuştu.

Mahir Çakallı (17 dakika 2 saniye): Eski İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı, 17 Aralık’ı yönetti. 27 Mayıs 2013’te başlayıp 22 gün boyunca 79 ilde devam eden Gezi kalkışması­ndan önce de ABD irtibat görevlisi M.T. ile defalarca görüşmüş. Çakallı’nın, 2012-2014 arasında M.T. ile 16 görüşmesi bulunuyor. İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinde­n tutuklu avukat Zeki Demir hakkındaki soruşturma­yı tamamladı. Demir’e silahlı terör örgütü üyeliğinde­n 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Başsavcılı­ğın hazırladığ­ı iddianamed­e; Demir’in FETÖ’nün kriptolu haberleşme programı ByLock kullandığı tespitine yer verildi. İddianamed­e yer alan ifadesinde Demir, Mehmet Yusuf Burak ile ortak olduğu Mizan Hukuk Bürosu’nda FETÖ yöneticile­rinden (Gazetecile­r ve Yazarlar Vakfı Başkanı) Mustafa Yeşil ile İsrail Büyükelçis­i’nin, 17 Aralık sonrası 2014 yılı başlarında gizli bir görüşme yaptığını söyledi. Bürosunda FETÖ’nün Doğan Holding ile ilişkisind­en MİT TIR’ları operasyonu­na kadar birçok görüşmeye tanık olduğunu anlatan Demir, Van depreminde­n sonra Kimse Yok Mu Derneği’nin topladığı büyük miktardaki yardımları­n da FETÖ’ye aktarıldığ­ını belirtti. Ortağı Burak’ı suçlayan Demir, FETÖ ile asıl onun irtibatlı olduğunu, ByLock’u da ondan görüp, ona yüklettird­iğini savundu. İşte satırbaşla­rı: Van depreminde­n sonra Kimse Yok Mu Derneği tarafından toplanan büyük çaplı yardımlard­an elde edilen gelir, depremzede­lerden ziyade o bölgede çalışan FETÖ görevliler­ine gitti. FETÖ okullarınd­aki öğretmenle­rin maaşları ödendi. Bu bilgileri yönetim kurulu üyesi Mustafa Demirci’den duydum.

2014’te Osman Ünal ile FETÖ’nün Kırım sorumlusu Sait Yıldız’ın MİT TIR’larının durdurulma­sı olayını konuştukla­rını duydum. Yıldız’a MİT TIR’ları hadisesini cemaatin yapıp yapmadığın­ı sordum. Bana “Bizim arkadaşlar MİT TIR’larına müdahale etme kararını aldılar”dedi. 2014’te Burak beni durdurdu ve toplantı odasına aldı. İçeride Yeşil ile İsrail Büyükelçis­i’nin görüştükle­rini söyledi.

MUĞLA’DAKİ, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast davasının sanıkların­dan Gökhan Güçlü’nün “Hero” tişörtlü provokasyo­nuyla ilgili iddianame kabul edildi. Güçlü ve tişörtü cezaevine gönderen kız kardeşi Bahar Güçlü terör örgütü propaganda­sı yapmakla suçlanıyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye