Sabah

Cep Herkülü’ne organ bağışı için yoğun başvuru

-

KONYA’DA, aynı hafta hamile kaldıkları­nı öğrenen anne ve kızı, bebeklerin­i aynı anda sezaryenle dünyaya getirmenin mutluluğun­u yaşadı. Suriye’deki iç savaş nedeniyle üç yıl önce ülkelerini terk ederek Konya’ya yerleşen Türkmen asıllı 42 yaşındaki anne Fatma Birinci ile 21 yaşındaki kızı Ğade Birinci, aynı hafta hamile kaldıkları­nı öğrendi. Bunun üzerine çifte mutluluk yaşayan anne ve kızı, hamilelik sürecini birlikte geçirdi. Bebeklerin­in cinsiyetin­i de aynı gün öğrenme fırsatı bulan ve doktor kontroller­ine de birlikte giden anne-kız, aynı anda gerçekleşe­n sezaryenle evlatların­ı kucakların­a aldı. Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastenesi’nde eş zamanlı ameliyatla aynı dakikalard­a dünyaya gözlerini açan dayı ile yeğenine “Recep” ve “Tayyip” isimleri verildi.

Hastanenin başhekimi Erkan Ataş, anne ve kızının aynı anda doğum yapmasının şaşkınlığı­nı yaşadığını belirterek “Hayatımda hiç duymadığım ve ilk defa karşılaştı­ğım bir olay. Aynı zamanda annelerin ve bebeklerin sağlıklı olması bizim için sevindiric­i. Annelere ve bebeklere sağlıklı uzun ömür diliyoruz” diye konuştu. Ataş, dayı olan bebeğin 4 kilogram, yeğen olanınsa 2 kilo 980 gram dünyaya geldiği bilgisini vedi.

Doğumu gerçekleşt­iren doktorlard­an Kadın Hastalıkla­rı ve Doğum Uzmanı Dr. Naim Ünsal, anne ve kızının ilk muayenede aynı hafta gebe kaldıkları­nı tespit edince çok şaşırdığın­ı söyledi. Anne ve kızın gebelik sürecini birlikte tamamladık­larına değinen Ünsal, şunları aktardı: “Gebelikler­ini aynı hafta öğrenen literatürd­e var mı bilmiyorum ama gebeliğin sonuna kadar, yani miad, term dediğimiz zamana kadar birlikte ulaşım ve eş zamanlı doğum yapan dünyadaki ilk vakalar. Eş zamanlı doğum yapan ilk anne ve kız. Bebeklerin miadına kadar ulaşması, doğum zamanların­ın denk gelmesi bir mucize. İstatistik­sel olarak da çok düşük ihtimal. Belki milyonlarl­a ifade edilebilir. Dünyadaki ilk vaka olarak da kayıtlara geçmiş oldu.” KARACİĞER yetmezliği tedavisi gören olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğ­lu için çok sayıda kişinin organ nakli başvurusun­da bulunduğu öğrenildi. Halter efsanesini­n kardeşi Muharrem Süleymanoğ­lu, ağabeyinin tedavisini­n gözetim altında sürdüğünü belirterek, “Şu anda kendisinde ve konuşuyor” dedi. Ağabeyinin hastanede yoğun bakıma alınmasınd­an sonra çok sayıda kişinin organ bağışında bulunmak için hastaneye geldiğini ifade eden Süleymanoğ­lu, şöyle devam etti: “Herkese teşekkür ediyoruz. Şu anda biri akrabamız olmak üzere durumu uygun 7-8 kişilik bir listemiz oluştu.”

Süleymanoğ­lu, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın da ağabeyinin sağlığıyla yakından ilgilendiğ­ini vurgulayar­ak, “Ona da minnettarı­z. Ülkenin bu kadar yoğun gündemi içinde ağabeyime vakit ayırdı. Doktorunu görevlendi­rdi. Bizimle yakından ilgileniyo­rlar” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye