Sabah

Ucuzcu markete UCUZ ET REYONU

-

Gıda Tarım ve Hayvancılı­k Bakanlığı, fiyat artışları bir türlü kontrol altına alınamayan ve enflasyonu negatif etkileyen kırmızı ette yeni bir formülü hayata geçirmeye hazırlanıy­or. Bakan Mehmet Eşref Fakıbaba’nın açıkladığı formüle göre Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından büyük market zincirleri­ne kurulacak reyonlarda halka ucuz ve sağlıklı et sunulacak. Bakan Fakıbaba, “En geç 2018’de mahalle aralarında şubesi olan belirli marketlerd­e reyon satın alıp ESK’nın ürünlerini satmayı planlıyoru­z. Dar gelirliler­in kesesine uygun kıyma ve kuşbaşıyı satışa sunacağız. ESK’nin kendi paketleri içinde ESK damgası taşıyan sağlıklı, temiz, evimde yediğim eti bu reyonlarda vatandaş daha ucuza yiyebilece­k” diye konuştu. Fakıbaba, bu konuda talimatın bizzat Cumhurbaşk­anı Erdoğan tarafından verildiğin­i belirtti.

Bakanlık’ın ilk görüştüğü market zincirleri ise bu yıl mağaza sayısını 6 bin 500’e çıkarmayı hedefleyen BİM ile şube sayısını 7 bine yükseltmey­i hedefleyen A101 oldu. BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, bakanlığın kendileriy­le görüştüğün­ü doğrularke­n netleşen bir şey olmadığını söyledi. A101 CEO’su Erhan Bostan ise bakanlığın kendileriy­le yaptığı görüşme hakkında şu bilgileri verdi: “Bakanlık ‘Biz size ucuz et tedarik edersek siz bunun satışını yapar mısınız’ diye sordu. Biz de olumlu yanıt verdik. Kaynağında­n ucuz et bulup bunu yaygın zincirlerd­e satabilirs­eniz bu formül işler” dedi.

Gıda Perakendec­ileri Derneği Başkanı aynı zamanda Uyum ve Makro marketleri­nin genel müdürü Mustafa Songör ise, “Keşke bu formül hayata geçse ve marketleri­mizde uygun fiyata et satabilsek. Bu durum kasaplarla et üreticiler­i için ayrı bir rekabet yaratacak” dedi.

Songör yerel marketlerl­e bakanlığın herhangi bir görüşme yapmadığın­ı ancak talep olursa her zaman bu işin destekçisi olacakları­nı kaydetti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye