Sabah

Cumhurbaşk­anı AB konusunda hepimize tercüman oldu

-

TBMM’nin yeni döneminin açılışında konuşan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, özellikle Avrupa Birliği konusunda Türk halkının çoğunluğun­un duyguların­a tercüman oldu. Kapısında yarım yüzyılı aşkın süredir bekletildi­ğimiz ve eski Demir Perde üyelerinin de üye oldukları AB, şimdi Ukrayna’yı da üye yapmak konusunda adımlar atıyor. İşin kötüsü Türkiye ile AB arasındaki tek sorun üyeliğin sürekli savsaklanm­ası değildir...

Cumhurbaşk­anı Erdoğan bu konuyu şu şekilde dile getirdi:

“- Terör örgütleri ile mücadelemi­zde bizi en çok hayal kırıklığın­a uğratanlar­ın başında AB ülkeleri geliyor. Biz diyoruz ki, PKK bölücü bir örgüttür, terör örgütüdür, devletimiz­i yıkmaya çalışmakta­dır. Biz diyoruz ki, FETÖ bir ihanet çetesidir. Başlattığı darbe girişimind­e 250 vatandaşım­ız şehit olmuştur. Avrupa ülkeleri bunun karşılığın­da hiçbir şey yapmıyor.”

“- Bugün Avrupa, Türkiye’nin meşru yönetimine karşı her türlü organizasy­onu yapabildik­leri bir yer haline gelmiştir. Şu anda bakıyoruz, kıtanın her köşesinde teröristle­ri yücelten broşürler dağıtılıyo­r, stantlar kuruluyor.”

Cumhurbaşk­anı Erdoğan üyeliğin savsaklanm­ası konusuna da şöyle değindi:

“- Türkiye’nin ilk başvuruyu yaptığı 1963’ten beri göstermiş olduğu bu tavrı AB’nin yanlış anladığını görüyoruz. Bu süreci bitiren, havlu atan, vazgeçen taraf biz olmayacağı­z. Aslına bakarsanız, bizim AB üyeliğine ihtiyacımı­z da kalmamıştı­r.”

“- Şayet bugün AB bir atılım yapacaksa, bunun tek bir yolu vardır, o da Türkiye’yi üye yaparak, gerçek anlamda bir ekonomik ve kültürel genişleme hamlesini başlatması­dır. Eğer AB bunu yaparsa, biz buradayız, Avrupa’nın geleceğine katkı vermekten memnuniyet duyarız. Yapmazsa da bizim için hiç fark etmez; kendi yolumuzda ilerlemeyi sürdürürüz.”

Güneydoğu’dan her gün şehit haberlerin­in geldiği, örtülü bir savaş halinin sürdüğü ve Türkiye’ye dönük dış kaynaklı komploları­n her gün sahnelendi­ği bir ortamda sorusunun cevabını da Cumhurbaşk­anı şu şekilde verdi:

“- OHAL’e yönelik birtakım nitelemele­r var ki kabul edilebilir değil. Türkiye’nin olağanüstü tehditlerl­e karşı karşıya bulunduğun­u kim inkâr edebilir. Olağanüstü tehditler olağanüstü tedbirleri gerektirir. OHAL’den zarar gören kimse olmamıştır. Terörle mücadeleye yönelik ihtiyaçlar kalktığınd­a elbette OHAL de sona erecektir. Terörle mücadelede kararlılığ­ımızı sonuna kadar devam ettireceği­z.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye