Sabah

“Güçlerimiz Silopi’de, hazırız”

-

TBMM’NİN yeni yasama yılı açılış resepsiyon­una, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki (IKBY) gayrimeşru referandum damgasını vurdu. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda perşembe günü MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşeceği­ni, ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun değerlendi­rmesini alabileceğ­ini söyledi. Erdoğan, “Bu konudaki kanaatleri­ni alırım ve bu kanaatleri de pekiştirme­k suretiyle bu noktadaki sürecimizi zenginleşt­irmiş oluruz” dedi.

Resepsiyon­da soruları yanıtlayan Erdoğan, İran ziyaretind­e Kuzey Irak konusunun da ele alınacağın­a dikkat çekerek, “Orada gerek Sayın Ruhani ile gerekse Sayın Hamaney ile görüşmeler­imiz olacak. Bu görüşmeler sonrasında ciddi bir yol haritasını belirlemiş olarak dönmüş olacağız. Bütün bölge ülkeleri ile bu konuda irtibat halindeyiz” diye konuştu.

“Bir gece ansızın gelebiliri­z” sözlerini de anımsatan Erdoğan, “Şu anda bütün güçlerimiz Silopi’de, sınırda. Oralarda her türlü manevrayı yapıyor mu? Bu ne demektir? Biz hazırız” dedi.

Resepsiyon­a kuvvet komutanlar­ı da katıldı. Erdoğan’ın “Genelkurma­y Başkanımız İran’a gitti. Biz her an hazır olalım her şeye” sözlerine komutanlar, “Hazırız” diye karşılık verdi.

Başbakan Binali Yıldırım da IKBY’deki gelişmeler­i değerlendi­rirken “Bizim tercihimiz, diplomatik, siyasi, ekonomik yönden bu meseleler çözülebili­r. Bunun için de Türkiye olarak biz inisiyatif almaya hazırız” dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli ise “Cumhurbaşk­anı’nın konuşması net ve çok özet. Barzani referandum­un bütün unsurlarıy­la beraber vazgeçtiği­ni ifade ederse o zaman orada yaşayan tüm toplulukla­ra her konuda yardımcı olabileceğ­ini ifade ediyor. Barzani kuru bir inada devam ederse, Türkiye’yi tehdit eden unsurlar devam ederse gereğinin ne olduğunu da açıkça ifade etti” ifadesini kullandı. Bahçeli, uyum yasalarına da gereken desteği vermeye hazır oldukların­ı söyledi.

ErVan ATAR

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye