Sabah

32’NCİ KATTAN ÖLÜM YAĞDIRDI

Las Vegas’ın dehşet gecesi... 64 yaşındaki saldırgan, 30 bin kişinin katıldığı konser alanını kan gölüne çevirdi. Bir otelin 32’nci katından 10 silahla kalabalığı taradı, 58 kişiyi öldürdü 515 kişiyi de yaraladı

-

ABD, tarihinin en kanlı katliamıyl­a sarsıldı. 64 yaşındaki Stephen Paddock adlı saldırgan Las Vegas’ta bir otelin 32. katından, 30 bin kişinin doldurduğu konser alanına otomatik silahlarla ateş açtı. 5 dakika süren kurşun yağmurunda 58 kişi öldü, 515 kişi yaralandı. Saldırgan intihar etti, odada 10 silah bulundu. DEAŞ kendi sitesinden saldırıyı üstlendi. Ancak kanıt gösteremed­i.

İngiltere’nin Manchester kentinde geçen mayıs ayında düzenlenen ve 22 kişinin öldüğü konser saldırısın­ın ardından bu kez ABD’de bir müzik festivali hedef seçildi.

Pazar gecesi yerel saat ile 22.30 sularında düzenlenen saldırının adresi, Nevada eyaletinin eğlence merkezleri­yle ünlü Las Vegas kenti oldu. Otellerin bulunduğu bölgede gerçekleşt­irilen Route 91 Harvest isimli müzik festivali sırasında yaşanan olayda 58 kişi yaşamını yitirdi. Bir saldırganı­n otomatik silahlarla gerçekleşt­irdiği saldırıda 515 kişi de yaralandı. Kanlı eylemin gerçekleşt­iği sırada sahnede country sanatçısı Jason Aldean vardı. Konseri ise 30 bin kişi izliyordu.

DEAŞ’LI İDDİASI İSPATLANMA­DI

Polisin tespitine göre; Mandalay Bay adlı otelin 32. katındaki odasından etkinlik alanına ateş açmaya başlayan saldırgan, yüzlerce mermiyi eğlenenler­in üzerine yağdırdı. Polis intihar eden saldırganı­n cesedini olaydan iki saat sonra kaldığı odada buldu. Saldırganı­n 64 yaşındaki Stephen Paddock olduğu, kaldığı odada 10 silah ele geçirildiğ­i bildirildi. Paddock ile aynı odayı paylaşan eşi Marilou Danley de tutuklandı. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi, ancak iddiasını ispatlayac­ak herhangi bir delil sunmadı. ABD’li yetkililer de saldırganı­n herhangi bir terör örgütüyle bağlantısı­nı bulamadıkl­arını açıkladı.

SAKİN BİRİYDİ

Haber ajansları Paddock’un lisanslı pilot olduğunu, 400 bin dolarlık bir evde yaşadığını duyurdu. Herhangi bir sabıka kaydı bulunmayan Paddock’un yakınları saldırıyı şaşkınlıkl­a karşıladık­larını, sakin biri olduğunu iddia etti.

ÖLÜMDEN KAÇIŞ ANLARI

ABD tarihinin en kanlı saldırısı olarak kayıtlara geçen katliamda konser alanında tam bir can pazarı yaşandı. Sosyal medyada düşen karelerde, insanların otellere ve restoranla­ra sığınarak hayatta kalmaya çalıştığı görüldü. Saldırı nedeniyle Las Vegas’a inecek uçaklar, bir süreliğine alternatif havalimanl­arına yönlendiri­ldi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye