Sabah

Şehit Yüzbaşı Erdal’ı devletin zirvesi uğurladı

Şırnak’ta şehit düşen Yüzbaşı Mustafa Erdal’ın cenaze törenine Cumhurbaşk­anı Erdoğan, TBMM Başkanı Kahraman ile Kılıçdaroğ­lu ve Bahçeli katıldı

- Burak Erdem ÇELİK ANKARA

PKK’LI teröristle­rin saldırısı sonucu Şırnak’ta şehit düşen Jandarma Yüzbaşı Mustafa Erdal, Ankara’da son yolculuğun­a uğurlandı. Şehidin, Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde kılınan cenaze namazına Cumhurbaşk­anı Erdoğan, TBMM Başkanı Kahraman, kuvvet komutanlar­ı, Kılıçdaroğ­lu, Bahçeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şırnak ile Cizre ilçesi arasında yapımı devam eden karayolunu­n güvenliğin­i sağlayan güvenlik güçlerine önceki gün PKK’lı teröristle­rin saldırısı sonucu Cizre Komando Tugayı’nda görevli Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Erdal (33) ve güvenlik korucusu Dündar Page şehit düşmüştü. Erdal ve Page’nin cenazeleri 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığ­ı’ndaki törenin ardından memleketle­rine gönderildi.

Erdal için dün Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin cenaze törenine Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurma­y İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, kuvvet komutanlar­ı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bazı bakanlar ve askeri personelle çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin babası Satılmış, annesi Nursel ve eşi Emine Erdal, cenaze töreni sırasında gözyaşları­nı tutamadı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, top arabasına konularak, bir süre taşındı. Bu sırada, bir yakınının kucağında top arabasının arkasından yürüyen şehidin 2.5 yaşındaki oğlu Taha Mert Erdal’ın uzun süre babasının fotoğrafın­a bakması, törene katılanlar­ın yüreklerin­i dağladı. Cenaze aracının geçişi sırasında şehidin ailesi, asker selamı verdi. Şehit Erdal’ın cenazesi, Cebeci Askeri Şehitliği’nde toprağa verildi. Öte yandan şehit yüzbaşı Erdal’ın Ankara Yenimahall­e ilçesindek­i baba evine Türk bayrakları asıldı, evin önüne taziye çadırı kuruldu. Baba Satılmış Erdal ve aile yakınları taziyeleri evde kabul etti. Üç cocuk babası Dündar Page ise memleketi Cizre’de toprağa verildi.

 ??  ?? Erdal’ın ailesine başsağlığı dileyen Erdoğan, şehidin 2.5 yaşındaki oğlu Taha Mert Erdal’ı da bir süre sevdi.
Erdal’ın ailesine başsağlığı dileyen Erdoğan, şehidin 2.5 yaşındaki oğlu Taha Mert Erdal’ı da bir süre sevdi.
 ??  ??
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, şehit Mustafa Erdal’ın 2.5 yaşındaki oğlu Taha Mert’le yakından ilgilendi.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, şehit Mustafa Erdal’ın 2.5 yaşındaki oğlu Taha Mert’le yakından ilgilendi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye