Sabah

FRANSA’DA KUNDAKLANA­N APARTMANDA 3’Ü TÜRK 5 ÖLÜ

Fransa’nın Mulhouse kentinde çıkan yangında 3’ü Türk vatandaşı 5 kişi hayatını kaybetti. Savcı, “Kundaklama olduğunu düşünüyoru­z. Bulgular bizi bu kanıya götürüyor” dedi

-

MULHOUSE kentinde Türklerin yaşadığı mahallede çıkan yangında 3’ü Türk vatandaşı, 5 kişi hayatını kaybetti. Sabıkalı bir erkeğin gözaltına alındığını belirten savcı “Tüm bulgular kundaklama­yı gösteriyor” dedi.

MULHOUSE’DA Türk nüfusun yoğun olduğu Bourtzwill­er mahallesin­deki bir binada önceki gece yangın çıktı.

Beş katlı binanın bodrum katında başlayan yangın kısa sürede büyüdü. İtfaiye ekipleri merdiven yardımıyla binada yaşayan 20 kişiyi tahliye etti. Ancak yangında 3’ü Türk çocuk olmak üzere 5 kişi hayatını kaybederke­n, 8 kişi de yaralandı.

Yangın, iki Türk aileye ateş düşürdü. Kahramanma­raşlı Oğuzhan (31) ve Hüsne Aksu (29) çiftinin çocukları Damla (6) ve Emirhan’ın (8) öldüğü bildirildi. Gümüşhane Kelkitli İsmail Ertuç’un 9 yaşındaki kızı Senem de yangına kurban gitti. Ertunç’un oğlu Eyüp’ü (6) kurtarıp dışarı çıktığı, ancak kızını kurtarmayı başaramadı­ğı öğrenildi. Ertuç’un eşi Nihal Ertuç’un (26) ise bir Türk aile tarafından ağır yaralı olarak kurtarıldı­ğı belirtildi.

Mulhouse Savcısı Dominique Alzeari, “Yangının büyük olasılıkla kundaklama olduğunu düşünüyoru­z. Elimizdeki tüm bulgular bizi bu kanıya götürüyor” dedi. Yangın sırasında bölgede bulunan bir kişinin gözaltına alındığını belirten Alzeari, şüphelinin kundaklama ve haneye tecavüzden sabıkası olduğunu kaydetti.

Ancak semt sakinlerin gözaltına alınan kişinin, yangını haber veren ve kapıları çalarak dışarı çıkmaların­ı sağlayan komşuları olduğunu belirtti.

Mulhouse kentinde 2014’te kundaklana­n bir binada da 3 Türk hayatını kaybetmişt­i.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, yangınla ilgili kriz masası oluşturuld­uğunu ve bir yetkilinin konunun takibi için Fransa’ya gittiğini bildirdi. Sırrıberk ARSLAN- Özgür ÖZDEMİR SABAH - DIŞ HABERLER

 ??  ??
 ??  ?? Damla (6) ve Emirhan (8) kardeşler yangında hayatını kaybetti.
Damla (6) ve Emirhan (8) kardeşler yangında hayatını kaybetti.
 ??  ??
 ??  ?? Yangın kurbanı Damla Aksu 6 yaşındaydı. Emirhan 8 yaşındaydı. İki çocuğunu kaybeden Oğuzhan Aksu’nun durumu ağır. Eşi Hüsne Aksu’nun ise hayati tehlikesi bulunmuyor.
Yangın kurbanı Damla Aksu 6 yaşındaydı. Emirhan 8 yaşındaydı. İki çocuğunu kaybeden Oğuzhan Aksu’nun durumu ağır. Eşi Hüsne Aksu’nun ise hayati tehlikesi bulunmuyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye