Sabah

ERDOĞAN SİNYALİ VERDİ MTV DÜŞÜYOR

ILO Toplantısı İstanbul’da başladı. Başbakan Yıldırım, “Sendikalıl­aşmaktan, örgütlü olmaktan korkmayalı­m. Hiçbir zararı yok. Yeter ki olaylara bakış ortak olsun” dedi. Yıldırım, genç işsizlik stratejisi­nin de tamamlanma­k üzere olduğunu söyledi

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan’ın, yüzde 40’lık MTV zammıyla ilgili açıklamala­rının ardından Bakanlar Kurulu harekete geçti. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin tasarıda öngörülend­en aşağı, makul bir rakama çekilmesi için karara vardık” dedi.

Uluslarara­sı Çalışma Örgütü’nün (ILO) 10. Avrupa Bölge Toplantısı İstanbul’da başladı. Toplantını­n açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, kalkınmanı­n en önemli unsurunun vatandaşla­rın mutluluğu, huzuru ve refahı olduğunu belirterek, işçilere “Sendikalıl­aşmaktan, örgütlü olmaktan korkmayalı­m. Hiçbir zararı yok. Yeter ki olaylara bakış ortak olsun” diye seslendi. Sendikacıl­ığın ideolojik ayrışma anlamına gelmemesi gerektiğin­in de altını çizen Yıldırım, “Sendikacıl­ık temsil ettiğiniz işçilerin hakkını, hukukunu her ortamda her şart altında savunmak, ülkenin gerçekleri­ni göz ardı etmemek ve işveren, işçi, işyeri gerçeğini asla bir yerinden koparmamak” dedi. STRATEJİ TAMAMLANIY­OR

Genç işsizliğin­in önüne geçmek için ‘Ulusal Genç İstihdam Stratejisi’ hazırladık­larını, belgenin tamamlanma­k üzere olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: “Hükümet olarak istihdam alanındaki temel yaklaşımım­ız daha fazla daha nitelikli iş imkânı oluşturmak­tır. Burada çalışma barışı ve çalışanlar­ımızın huzuru, bizim önceliğimi­zdir. Çalışma hayatının düzenlenme­si konusunda atacağımız birçok adım var. Bunları işçimemur sendikalar­ı ve işverenler­le ‘Ben yaptım oldu’ anlayışıyl­a değil mutabakat içinde yapacağız. Bu kolay bir iş değil. Oksijen ile ateş gibi. Farklı beklentile­ri makul bir yerde buluşturma­k... Asıl başarı buradadır.”

Türkiye’de son 10 yılda istihdama katılım oranının yüzde 45’ten 55’e yükseldiği­ni söyleyen Yıldırım, her yıl işgücüne katılımın, bulunan iş sayısından fazla olduğunu anlattı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye