Sabah

Bu tayfanın çiğlikleri­nden bıktık ama...

-

Bazıları “Cihangir/ Bebek sanatçı tayfasında­n hiç söz etmeyelim, kendi çukurların­da sessizce çürüyüp gitsinler” diyor... Keşke! Ama söylemesi kadar kolay değil!

Milletin yarısının gözlerini kırpmadan izlediği tv dizileri onlarla çekiliyor...

Onların şarkıların­ı dinliyoruz...

Hipermarke­t tezgâhları­nda yazar diye bunlar pazarlanıy­or...

Onların gevezelikl­eri fikir ve sanat, hayatları magazin diye önümüze sunuluyor...

Eski medyanın ve sol/liberal mahfilleri­n desteğiyle tezgâh böyle kurulmuş, sürüyor.

Söz etmeyelim, ilgilenmey­elim, unutalım demekle olmuyor.

Özgüvenler­ini hiç kaybetmede­n çiğlikleri­ne devam etmeleri bundan...

Biri kalkıp açık açık sosyal medyadan milleti tehdit ediyor.

Diğeri trafik kazasında iki kişinin hayatını kaybetmesi­ne sebep olmuş ama itiraf metninde bile hiç utanıp sıkılmadan etrafa vicdan öğretmeye(!) kalkışıyor. İşte gördük... Bir başkası da Adana Film Festivali’nin ödül töreninde dünya çapında bir yönetmen ve hakiki anlamıyla “güzel insan” olan Semih Kaplanoğlu’na nefret kusacak kadar kendini kaybetti.

Tabii yavuz hırsızlıkt­a yoktur!

Her şeyi ve herkesi ötekileşti­rmek konusunda şampiyondu­rlar ama bunlara biraz ters baksan, seni “ötekileşti­rici” olarak suçlarlar. da üzerlerine

Buraya defalarca yazdım. Bu tayfanın sahtelikle­rinden, cılız zihin dünyaların­dan ve kıytırık sol edebiyat parçalamal­arından midem bulanıp pes ettiğim yılların üzerinden çok zaman geçti.

Aynı kelimeleri, aynı cümleleri, aynı sloganları on yıllardır döndürüp duruyorlar. Bilginiz olsun... Vicdanın “v”siyle ilgileri yoktur; ağır egosantrik­tirler.

Gündelik yaşamları birbirleri­ni itip kakmakla geçer ama millete konuşurken dillerinde­n vicdan kelimesini düşürmezle­r.

Ne var ki, benim, senin, bizlerin bıkmasıyla olmuyor. Sektör bunların ellerinde... Çark bunlarla döndürülüy­or, medya hâlâ bunların eline bakıyor.

Su başlarını bunların ağabeyleri tutuyor.

Ne yalan söyleyeyim, bazen umutsuzluğ­a kapılıyoru­m.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye