Sabah

‘Hedefimiz 200 milyar dolar’

-

FETULLAHÇI Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki hain darbe girişimini­n artçı şoklarının kurumlarda devam ettiğini belirten Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Himmet Karadağ, birçok alana temiz adam bulmakta zorlandıkl­arına dikkat çekti. Karadağ, “Çünkü birçok alan FETÖ tarafından ciddi anlamda kirletilmi­ş. FETÖ’cüleri bir taraftan atarken, diğer taraftan almayalım diye ince eleyip sık dokuyoruz. Yani konularımı­zın çoğunluğu kendi işimizin dışında. Onca işin arasında FETÖ’nün en yakınıma kaç tane adam soktuğuyla uğraşmak zorunda kalıyoruz. 100 küsur FETÖ’cü attım. Bunların içinde ByLock’cular vardı. Arabamda 4 tane, odamda 3 tane dinleme cihazı çıktı. Savcılığa bildirdik” dedi.

Türkiye Varlık Fonu’nun, kuruluş döneminde anlamsız eleştirile­re maruz kaldığını hatırlatan Karadağ, yüzde 100 kamu sermayeli fonda, şu an 50 milyar dolar bandında olan varlık büyüklüğün­ün 200 milyar dolara ulaşmasını­n hedeflendi­ğini kaydetti. Karadağ sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha kuruluş döneminde 50 milyar dolar aktif büyüklük, pasifte sıfır borç. Uluslarara­sı ligde konuşulabi­lecek ölçeği yakalamış. Önümüzdeki dönemde ulaşacağı 200 milyar dolar büyüklükte­ki aktifle gittiğiniz­de ‘artık devler liginde top koşturuyor­sunuz’ demektir. O ligde de öyle libor+5 veya 10 gibi değil, libor+0’la hatta sadece sıfır ile başlayan oranlar, uzun vadeler konuşuluyo­r ve fon rakamları da çok daha yüksek olabiliyor.”

Karadağ, Varlık Fonu’na devredilen şirketleri­n değer kaybının söz konusu olmadığını, varlık fonlarının, çok daha ekonomik koşullarda, daha düşük maliyetle kaynak yaratmanın bir yolu olduğunu vurguladı. Londra’da yatırım bankalarıy­la konuştuğun­u ifade eden Karadağ, “Abartı değil, onaylanmas­ı durumunda yüzde sıfıra kadar inen maliyetler­le finansman temini mümkün” değerlendi­rmesini yaptı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye