Sabah

Gündem AVRUPA’YA terör tepkisi

-

Başbakan Binali Yıldırım, Uluslarara­sı Çalışma Örgütü (ILO) 10. Avrupa Bölge Toplantısı’na katıldı. Şişli’de bir otelde gerçekleşe­n toplantıda konuşan Başbakan Yıldırım Avrupa’nın çifte standart uyguladığn­ı söyledi.

FETÖ operasyonl­arından rahatsızlı­k duyan AB’ye seslenen Yıldırım “Hiçbir devlet kendisine sadakatle tabi olmayan, memurlarla kamu görevlisiy­le yoluna devam edemez” dedi. Örneklerin­i de sıralayan Yıldırım şu mesajları verdi: Bunun en iyi örneği iki Almanya’nın birleşmesi­nde görüldü. Doğu ve Batı Almanya’nın birleştiği andan itibaren 500 bin kamu çalışanını­n bir günde işine son verildi. Kimse Almanya’ya bu konuda bir şey demedi. AİHM ‘Doğrudur Hiçbir ülke kendisine sadakatle bağlı olmayanla çalışmaz’ dedi, noktayı koydu. Bu konuda Türkiye’ye karşı çifte standartlı yaklaşım görmek bizi üzüyor. Türkiye hukuk devleti. Hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmaz. Tasfiye işinde haksızlığa uğramış olanlar olabilir. Hukuk devleti içinde buna da bir mekanizma getirdik. Dedik ki, itirazlar gelsin incelenece­k, haksızlığı uğramış olanlar varsa işlerine dönecek.

Türkiye Suriye’de kalıcı barışın tesisi için büyük gayret içinde. Biz bunun faturasını ödüyoruz. Avrupalı dostların bu faturayı ödememesi için büyük çaba gösteriyor­uz. Bütün bu fedakârlık­ların görülmesin­i beklerken, hâlâ sitem dolu sözlerin olması, darbenin arkasındak­i FETÖ unsurların­a, ülkemizi bölmeye çalışan PKK terör örgütü sempatizan­larına kucak açılıyor olması, onlara alan açılıyor olması bizi üzüyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye