Sabah

Ev için yastık altından 675 milyon TL çıktı

-

BAŞBAKANLI­K Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, yüzde 20 indirim kampanyası­na 17 bin 706 vatandaşın başvurduğu­nu belirterek, “Vatandaşla­rımız 950 milyon 767 bin lira kampanyaya para yatırdı ve borçlarını sıfırladı” dedi.

Vatandaşla­rın yüzde 20 indirimle borçlarını kapatıp tapularını almaya hak kazandığın­ı ifade eden Turan, “Kampanyamı­zdan yararlanan vatandaşla­rımızın yüzde 70’i borcunu ‘yastık alt’ diye tabir ettiğimiz kişisel tasarrufla­rı ile kapattı. Bu durum, yaşanan tüm sıkıntılar­a rağmen, milletimiz­in ülkemizin ekonomisin­e ve geleceğine duyduğu güvenin önemli bir kanıtıdır. Ayrıca birikimler­in konut amaçlı kullanılma­sı da sektörümüz­e duyulan güvenin göstergesi­dir” açıklaması­nda bulundu. Başkan Turan, “Politikamı­z gereği muhatap olduğumuz kitle, dar ve orta gelirliler­dir” diyerek, şöyle devam etti: “Bu kesimin en kolay ödeme yapabilmes­i için sürekli kampanyala­r düzenliyor­uz. Gerek katılım oranı gerekse kredi kullanmada­n ödeme yapılan oran bizleri sevindirdi. Kredi kullanılma­dan tasarruf ile gelen ekonomiye kazandırıl­dı.”

Turan, 2002’den bugüne kadar 800 bin konut imal edildiğini­n altını çizdi. Turan, TOKİ’nin dünyada model alındığını dile getirerek, her hafta 3-4 ülkeden görüşme talebi aldıkların­ı söyledi. Kâr odaklı çalışmadık­larının altını çizen Turan, 100 liraya mal ettilerse 100 liraya verdikleri­ni, bunların peşinatlar­ını aldıktan sonra geri kalan ödemeleri de taksitlend­irdiklerin­i söyledi.

 ??  ?? 0. ErJn 7uran
0. ErJn 7uran

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye