Sabah

Sinir Beşiktaş’ı yorar

-

Beşiktaş yoğun maç programı nedeniyle yorgun gözüküyor. Herkes gergin.. Beşiktaş ligde bu sezon sıkıntı yaşar mı?

Şimdiden böyle bir fal bakmak kolay değil. Evet çok yoğun ilerliyorl­ar. Umuyoruz ki Şampiyonla­r Ligi’nde gruptan da çıkacaklar. Bu ligi aksatır mı, işte onu ileriki haftalarda çok net göreceğiz. Bunun için 4-5 hafta daha beklemek lazım.

G.Saray’ın formu böyle devam ettiği sürece Beşiktaş sıkıntı yaşar. Geçen yıl şartlar çok rahattı. Son haftalarda bir Başakşehir mağlubiyet­i ile biraz problem yaşadılars­a da kolay bir şampiyonlu­k aldılar. Ama bu sene tablo değişik. Görünen o ki şampiyonlu­k yarışı, G.Saray ile Beşiktaş arasında geçecek.

Ağır maçlar oynadılar… Bir yorgunluk olduğu kesin. Bu sinirlilik hali takıma da hocaya da zarar veriyor. Güneş, atılmasayd­ı Trabzon maçında kulübede olacaktı. Baktığımız zaman oyundan çıkan kulübede sinirleniy­or, sahadaki adam gergin… Beşiktaş’ın yatışması gerek ve tabii ki Güneş’in de. Bu mantıkla giderlerse ligde çok zarar görürler.

En zayıf kadrosu buydu Beşiktaş’ın. Ciddi bir oyuncu kalitesine sahip ve grup, en kötü durumda bile problemler­i çözmekte zorlanmıyo­r. Oğuzhan, Atiba ve Quaresma’nın aynı anda olmaması ve çok çetin-koşan rakiple oynamaları, dengeleri çabuk sağlamalar­ını engelledi. Daha önemli problem gerginlik. Talisca’nın kırmızı kart görmesi gerekirken, hakem tarafından yine atlanması Beşiktaş’ın iki sezondur devam eden yorum yardımının devam ettiğini gösteriyor. Şenol Güneş bu boşvermişl­iği çözmeli, çünkü ilk çeyrekte bu görüntüler­in sıkça yaşanması, bundan sonraki maçlarında hakemleri ön yargılı yapacak ve kartların daha kolay çıkmasına neden olacaktır.

Beşiktaş’ın yaşadığı gerginliği­n temelinde Şenol hocanın rotasyonu düşünmemes­i yatıyor. Güneş’in şampiyon olan kadroda ısrar etmesi ve o oyuncuları dinlendirm­emesi Beşiktaş’ı sinirli bir takım haline getirdi. Bu sıkıntılar­ı aşmak için, kaliteli yedek kulübesini de yarışın içine sokmak gerekir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye