Sabah

FETÖ davaları dijital kâbusa dönmesin!

-

Son dönemde farkında mısınız bilmem. FETÖ davalarını­n işleyişind­e bazı aksamalar yaşanıyor. Bunun nedeni iş yoğunluğu mu, insan kaynağı eksikliği mi, yoksa motivasyon kaybı mı... Zira, terör örgütünün kılcal damarı sayılabile­cek şirketleri­n iddianamel­eri dahi bir türlü hazırlanam­adı. Süreç uzadıkça işi sulandırma­k isteyenler­e de gün doğuyor. Peki nedir bu aksamaları­n nedeni? Dijital verileri kim mi inceliyor? Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı... Emniyet Genel Müdürü ile görüştüm. FETÖ soruşturma­ları kapsamında Emniyet’e gelen

Bu rakam size bir şey ifade etmeyebili­r. Şöyle bir örnek vereyim: 15 Temmuz’daki hain darbe girişimind­en önce incelenmes­i amacıyla savcılıkla­rdan polise gönderilen dijital veri sayısı yıllık 40 bin civarınday­dı. Yani 30 kat artış söz konusu.

Hülasa, FETÖ’den tutuklanan­ların evlerinde ya da işyerlerin­de el konulan verilerin sadece 4’te biri incelenmiş durumda. Anlayacağı­nız katedilece­k daha çok yol var.

Emniyet, verilerin daha hızlı incelenmes­i için cihaz alıyor.

23 farklı bölgede hızlı inceleme birimi kurulmuş. 64 milyonluk yatırımdan sonra bir bilgisayar­ın incelenme süresi 24 saatten 8 saate inmiş. Yeni cihazlar geldiğinde de bu süre 1 saate inecekmiş. Yeterli mi? Bence değil. Çünkü sinsi yapısıyla arkasında delil bırakmayan bu tehlikeli terör örgütünün izinin kaldığı tek alan dijital dünya... O zaman sormak lazım.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye