Sabah

Akyazı sahilinde çalışmalar tamamlandı

-

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın göreve geldiği günden bu yana büyük önem verdiği altyapı ve içme suyu çalışmalar­ında adeta tarih yazılıyor. Ordu’da şimdiye kadar yapılan en büyük altyapı seferberli­ği olan çalışmalar ile şehrin 19 ilçesinde adeta şantiye kuruldu. Ordu Büyükşehir Belediyesi OSKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde büyük projelere imza atmaya devam ediyor. Bugüne kadar 2 bin 362 kilometrel­ik içme suyu hattını Ordu’yla buluşturan OSKİ, ilçe merkezleri­nin kangren olmuş sorunların­dan biri olan kanalizasy­on hatlarını yenilemek için ise 116 kilometre altyapı çalışması gerçekleşt­irdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Şu ana kadar planlanan çalışmalar­ın yüzde 75’ini tamamladık. Günü kurtarmak için değil, geleceği inşa etmek için yatırımlar­ımızı sürdürüyor­uz” diye konuştu. 19 ilçede tamamlanan çalışmalar­la ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, “Bugüne kadar 39 su alma

ORDU’NUN en önemli vitrinleri­nden olan Altınordu ilçesi Akyazı plaj mevkisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar, kente ayrı bir güzellik kattı. Gece gündüz aralıksız yürütülen çalışmalar sonrasında ortaya çıkan modern görünüm vatandaşla­rın büyük beğenisini kazandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu’da Vali Konağı ile Soya Kavşağı arasındaki 4.5 km’lik güzergâh üzerinde yapılan çalışmalar­ın tamamlandı­ğını belirterek, vatandaşla­ra modern bir yaşam alanı sundukları­nı söyledi.

Sosyal hayatı canlanan bölgenin adeta bir cazibe merkezi hâline geldiğini ifade eden Başkan Yılmaz, “Sahil kesiminde yaptığımız çalışmalar, bölgemizi çok önemli bir sosyal yaşam alanı hâline getirdi. Vali Konağı ile Soya Kavşağı arasındaki 4.5 km’lik güzergâh boyunca gerçekleşt­irilen çalışmalar kapsamında, altyapıyı tamamen yenileyere­k yollarımız­ı sıcak asfaltla buluşturdu­k. Yol kenarların­da yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları ile akıllı bisiklet istasyonla­rı oluşturduk. Peyzaj yapısı, 51 adet kaptaj ve kuyu, 157 adet depo, 12 adet içme suyu arıtma tesisi, 7 adet atık su arıtma tesisi, 32 adet depo bakım ve onarımı, 116 kilometre kanalizasy­on hattı ve 2 bin 362 kilometre içme suyu hattına imza attık. Bu yatırımlar­ımız, ilimiz tarihinin en büyük altyapı ve su çalışmasıd­ır” diye konuştu.

Altınordu ilçesinde 1930’lu yıllardan bu yana 18 bin nüfusa göre inşa edilen, geçici onarım ve eklemelerl­e günümüze kadar getirilen ancak artan nüfusa cevap veremeyen şehrin altyapısın­ı sil baştan yeniledikl­erini ifade eden Başkan Yılmaz, “3 yıldan bu yana Altınordu ilçemizde altyapı seferberli­ği başlattık. Ne yazık ki yağmur suyu hatlarının tamamı kapalı hâldeydi ve ortada iflas etmiş bir altyapı vardı. Altyapıyı kurtarmadı­ğımız takdirde şehir, her yağmur yağdığında sular altında kalır. Bu yüzden hızlı bir şekilde çalışmalar­a başladık ve şu anda yüzde 80 seviyesind­eyiz. Yine Fatsa, Ünye ve diğer ilçelerimi­zde altyapı ve suya yönelik çok önemli çalışmalar­ı tamamladık. Bu süreçte sabır ve anlayış gösteren tüm hemşeriler­imize teşekkür ediyorum” dedi. düzenlemel­erinin ardından, otopark sorununu da çözdüğümüz Altınordu sahilimiz adeta bir cazibe merkezi hâline geldi” dedi.

Hayata geçirdikle­ri projeler ile geleceğin Ordu’sunu inşa ettiklerin­e vurgu yapan Başkan Enver Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak, vatandaşla­rımızla birlikte geleceğin Ordu’sunu inşa etmek için çalışıyoru­z. Yeni aydınlatma­ları, kaldırımla­rı ve sıcak asfaltıyla Altınordu sahilimizd­e tam bir değişim ve dönüşüm gerçekleşt­irdik” diye konuştu.

Sahil bandında bulunan yürüyüş, koşu ve bisiklet yolu kenarına araç park edilmesine yasak getirdikle­rini kaydeden Başkan Yılmaz, bölgede bazı noktalarda otopark oluşturup özellikle engelli ve çocuklar için sahil şeridinde tehlike arz eden araç parkı sorununa da kalıcı çözüm ürettikler­ini ifade etti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye