Sabah

BU KARAR ŞEHİTLERE ARMAĞAN

İşte adalet! 15 Temmuz’da Marmaris’te Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı öldürmeye kalkışan FETÖ’cü suikast timine en ağır cezalar verildi

-

31 HAİNE 4 KEZ AĞIR MÜEBBET

DARBE gecesi Cumhurbaşk­anı’na, kaldığı otelde suikast girişimind­e bulunan FETÖ timiyle ilgili 46 sanıklı davada karar açıklandı: 31 haine 4’er kez ağırlaştır­ılmış müebbet, 3 haine ağır müebbet, 6 haine müebbet hapis.

MENFEZ PAŞASI DA VAR

AĞIR müebbet alan sanıkların başında, suikast girişimini yöneten eski tuğgeneral Şahin Sönmezateş, time komuta eden eski binbaşı Şükrü Seymen ile “Menfez Paşası” olarak anılan üs imamı Zekeriya Kuzu yer aldı.

BAŞYAVERE 18 YIL HAPİS

DAVANIN bir no’lu sanığı FETÖ elebaşısı ile 2 sanığın dosyası ayrılırken, Erdoğan’ın eski başyaveri Ali Yazıcı 18 yıl, tümamiral Kızılelma da 15 yıl aldı. Eski Yarbay Hüseyin Yılmaz beraat etti.

Cumhurbaşk­anı’na 15 Temmuz gecesi suikast girişimi ve 2 polisin şehit edilmesi ile ilgili dava dün sonuçlandı. FETÖ’cü suikast timine ceza yağdı. SON SÖZLERİ SORULDU

Yaklaşık 7 ay önce başlayan davanın dünkü karar duruşmasın­da önce sanıklara son sözleri soruldu. Suikast timinin başındaki eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, “Son sözü söylemeyi reddediyor­um” derken, “Paşa” lakaplı FETÖ’nün Çiğli 2’nci Ana Jet Üssü İmamı astsubay Zekeriya Kuzu ise “Kumpas içine düştüm. Bizimle ilgili basında çeşitli yorumlar yapılıyor. İçerden sızma mı oldu bilemiyoru­m” dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, “İçerden herhangi bir sızma olması mümkün değil. Bilgi sızmasın diye bilgisayar­larımızı bile UYAP’a bağlamadık” yanıtını verdi. Öğleden sonra tekrar başlayan duruşmada Baştoğ kararı açıkladı.

Suikast girişimini yöneten eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, timin başındaki eski binbaşı Şükrü Seymen ve Zekeriya Kuzu’nun da aralarında bulunduğu 31 sanık 4’er kez ağırlaştır­ılmış müebbet hapse çarptırıld­ı. Kuzu’ya ayrıca baskında 3 polisin cüzdanları­nı gasp ettiği için 3 kez 18’er yıldan toplam 54 yıl hapis cezası da verildi. ESKİ YAVERE 18 YIL

3 sanığa birer kez ağırlaştır­ılmış, 6 sanığa da birer kez müebbet cezası verildi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın eski yaveri Ali Yazıcı 18 yıl, Tümamiral Tezcan Kızılelma da 15 yıl hapse mahkûm edildi. Yarbay Hüseyin Yılmaz delil yetersizli­ğinden beraat ederken, Fetullah Gülen ile firari yüzbaşı Burkay Karatepe ve sonradan yakalanan yarbay Özcan Karacan’ın dosyaları ayrıldı.

 ??  ?? Gökhan Şahin Sönmezateş Ali Yazıcı Abdulhamit Gülerden Şükrü Seymen Zekeriya Kuzu
Gökhan Şahin Sönmezateş Ali Yazıcı Abdulhamit Gülerden Şükrü Seymen Zekeriya Kuzu
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye