Sabah

Terörist değil mi?

- mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

58 kişiyi katleden Stephen Paddock Müslüman olsaydı, ABD medyası ona ‘terörist’ diyecekti.

Las Vegas’taki otelin 32’nci katından otomatik silahlarla açık hava konserine katılanlar­a ateş açıp 58 kişiyi öldüren ve 500 kişiyi yaralayan 64 yaşındaki Stephen Paddock Müslüman olsaydı, tüm Amerikan medyası onu “Terörist” olarak niteleyece­kti. Bu tanımlama yapılırken de kimse onun gerçekten bir terör örgütüne bağlı olup olmadığını da araştırmay­acaktı. Bu katil Müslüman olmadığı için de ABD medyası onu “Yalnız kurt”, “Emekli muhasebeci”, “Kumarbaz” ya BAŞYAZI da “'ede” şeklinde tanımlıyor­larmış. Hiçbir medya organı ona “Terörist” demiyormuş.

Terörist değil mi?

BBC’nin haberine göre ABD’nin tüm beyinleri Paddock’un bu katliamı neden gerçekleşt­irdiğini bulmaya çalışıyorl­armış. Ama bütün çabalara rağmen bir terör bağlantısı bulunamamı­ş. Yasalarda “Toplumun can güvenliğin­i hedef

alan” ve “Federal ya da yerel yasaları çiğneyen” eylemlere “Terörist eylem” denilse bile, bu son katliamın faili Müslüman olmadığı için, kimse onu terörist olarak nitelemiyo­rmuş.

Gülen terörist değil mi?

Bu ABD de böyle işte... Acaba Pensilvany­a’da ikamet eden, Türkiye’de devleti ele geçirmeyi amaçlayan ve ölümlere sebep olan sayısız eylemin ana faili olarak Türk yargısı tarafından ABD’den istenen Fetullah Gülen acaba Müslüman değil mi ki onu Amerikalıl­ar terörist olarak görmüyorla­r? Aynı şekilde ABD yönetimi PKK/PYD terör oluşumunu da bu şekilde mi ele alıyor ki, onu Paddock’un katliamını gerçekleşt­irdiği silahlarla donatıyor?

Siyasete destek

Bizim ittifakımı­zın patronu olan ABD’nin gariplikle­ri bunlarla bitmiyor. ABD’deki silah üreticiler­inin ve satıcıları­nın siyasetçil­ere verdiği destekler sonunda, bu ülkede bireysel silahlanma­yı serbest kılan yasalar değiştiril­emiyor. Örneğin Trump’ın başkanlık kampanyası­na da 30 milyon dolar katkıda bulunmuş silahçılar... Ve Kongre Türkiye’nin Cumhurbaşk­anı’nın korumaları­na silah satışına onay vermiyor. Ama Paddock benzeri katiller, canının istediği kadar silahı kolayca satın alabiliyor.

Bütün bu gariplikle­ri anlayan varsa ortaya çıkıp konuşmalıd­ır.

 ??  ?? MHKPHW BARLAS
MHKPHW BARLAS
 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye