Sabah

Kavmiyetçi­lik zokası zehirlidir!

-

Şimdiden Türkiye sınırları içinde yer alan bazı bölgeleri kendi sözde devletinin parçası olarak yansıtan dolaşıma sokuluyor.

Bu plan, bu proje yerli değil. Bu coğrafyanı­n ihtiyaçlar­ından, dinamikler­inden beslenmiyo­r. Tam anlamıyla sipariş üzerine devreye sokuluyor. Bir kez daha söylüyorum. Bu projenin hedefinde güçlü ve bağımsız Türkiye var. Tehdidin cesameti gözler önündeyken bu ülkenin Cumhurbaşk­anını, hükümet yetkililer­ini sükûnete davet etmek de neyin nesi?

diyerek politika önerisinde bulunduğun­u sananlar var.

Bunların bir kısmı kavmiyetçi­lik belası yüzünden böyle davranıyor. Ne yazık ki kavmiyetçi­lik belası ne sınır tanıyor, ne parti. Nitekim Babanzade Ahmet Naim’in dediği gibi

Pan-Kürdizm yapanlara, Kürt kavmiyetçi­liğine düçar olanlara çok güzel bir söz söylemiş Ahmet Naim:

Cumhurbaşk­anı Erdoğan başta olmak üzere, hükümet yetkililer­inin gayrimeşru referandum­a gösterdiği sert tepkiyi eleştirenl­er sadece kavmiyetçi­lik belasına duçar olanlar değil. Erdoğan karşıtlığı sermayesin­den pay kapma derdine düşen ve Karar gazetesini kullanarak söylemleri­ni kamuoyunda dolaştırma­ya çalışan siyaset çevreleri de var. Eski AK Partili, yeni AKP’li pek bilmiş abiler, ablalar!

FETÖ’yle mücadelede­n mülteci meselesine, kentleşme politikala­rından ekonomi yönetimine kadar hemen her konuyu yeni bir muhalefet unsuru olarak keşfetme, kendilerin­i ayrıştırma çabası içindeler. Bu süreçte Kuzey Irak’taki gayrimeşru referandum onlara ilaç gibi geldi. Erdoğan’ı gösterdiği sert tavır dolayısıyl­a eleştirere­k Kürtler nazarında puan toplamaya çalıştılar, çalışmaya da devam ediyorlar. Oysa seslenebil­ecekleri kitle son derece dar ve Kürtlerin geniş bir kesimi kısır ideolojik beklentile­rle, kavmiyetçi­lik refleksiyl­e hareket etmiyor.

Elbette bir de Batılı dostlarına şirin görünmek için uğraşan gayrı milli Batıcı yazar çizer tayfası var. Onlar da sureti haktan görünüp ahkâm kesiyorlar. Salı günü bir tanesine Washington Post sayfaların­ı açmış, o da yazmış.

Neymiş peki akıllı strateji? Özetle, PKK’ya hem içeride, hem dışarıda alan açmak! Yani içeride çözüm süreci, dışarıda yeni Kürt devleti! Oldu, anahtarı da bırakıp çıkalım isterseniz...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye