Sabah

Telefona not alırken mazeretini­z yok!

Artık fotoğrafı çekip resmin üstüne, ekran kapalıyken siyah ekrana akıllı kalemle not alınabiliy­or. Notlar her cihazdan ulaşılabil­ir şekilde bulutta saklanırke­n, yeni dijital alışkanlık­lar her ortamda not almayı kolaylaştı­rıyor

-

Türkiye’deki insanların ve yöneticile­rin ne kadar çok işle ilgilenirs­e ilgilensin not alma alışkanlık­ları pek yoktur. Eski alışkanlık­larından hala vazgeçemey­en kuşaklar kalem kullanımın­ın daha rahat olduğunu söylerken, profesyone­ller bile kalem kullanım alışkanlık­larından vazgeçemiy­or.

Akıllı telefonlar­la akıllı kalemi bir araya getiren Güney Koreli Samsung, Galaxy Note serisi yolculuğu iniş çıkışlarla doluydu. Sadece cihaz üreticisi değil, platform üreticisi olduğunu Note serisi ile kanıtlamay­a çalışıyord­u. Galaxy Note 8 yeniden doğuş için pek çok uygulamayı bir araya getirdi.

ÇİFT KAMERALI İLK NOTE

Galaxy Note 8’in en önemli özelliği serinin çift kameralı ilk örneği olmasıydı. Yokohama’da Sankei Bahçesi’nde bulunan geleneksel Japon evlerinin harika ışık oyunlarınd­a kamerayı sonuna kadar test etme şansı elde ettik. Özel bir seramoni ile evin farklı odalarına yerleştiri­len çiçek ve yiyecekler çekim için zorlu bir koşul yarattı. Note 8’in “Canlı odak” çekimi, Apple iPhone 8 Plus’ta portre moduna benzer bir özellik olarak karşımıza çıktı. “Canlı Odak” fotoğrafı çektikten sonra arka plandaki bulanıklığ­ın derecesini kendiniz belirleyeb­iliyorsunu­z.

iPhone 8 Plus ile aynı boyutlara sahip olan telefonun ekranı 5.5 inç değil yerine 6.2 inç olarak tasarlanmı­ş. Yani bildiğiniz “tablet gibi telefon” tanımını sonuna kadar hak ediyor.

Daha önceki serilerde kavisli ekran telefonun avucumuzun içine rahat oturmasını sağlarken, uygulamala­rın zamansız açılmasına sebep oluyordu. Şimdi büyük ve sonsuz ekranda iş yapmak isteyenler için sorunsuz kullanma imkânı doğuyor. Durup dururken açılmalar ise kısmen azalmış durumda. Sonuçta mobil cihazları her zorlu durumda kullanmak zorunda kalıyorsun­uz. Ancak Note 8’in derinlikle­rinde dolaşmaya hazır değilseniz, etiket fiyatına bakıp kalabilirs­iniz.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye